Ministrul Finanțelor ar vrea mai puține ore la anumite materii: ”Putem agrea să reducem. Să nu mai încărcăm elevii atât de mult”

0

Părinții, elevii și, probabil, Ministerul Educației doresc ca numărul de ore la anumite materii să se reducă, susține Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, precizând că unele nu se justifică, iar elevii sunt încărcați, relatează HotNews.ro.

”Putem agrea să reducem (numărul de ore n.r.), ceea ce și părinții și elevii și cred că și Ministerul Educației își doresc, ca numărul de ore pe anumite materii care nu se justifică… Să nu mai încărcăm elevii atât de mult. Cumva se dorește acest lucru cu adevărat?”, a spus Teodorovici, în cadrul unei întâlniri publice.

În replică, un reprezentant al sindicatelor din educație i-a reamintit că multe materii au fost introduse prin inițiative parlamentare, considerându-se că sunt mai importante decât chimia, fizica sau biologia. El a precizat că și-ar dori sistemul finlandez, cel din Marea Britanie sau cel din Ungaria.

”Credeți că nu mi-aș dori și eu sistemul ăla finlandez sau din Marea Britanie? În Ungaria știți câte cadre didactice sunt la clasele primare? Două: cadrul didactic care predă efectiv și cadrul didactic ajutător! Întrebăm ceea ce este la noi în sistemul de învățământ? Poate vedem ce se întâmplă în sistemele occidentale, da? Clasele unde sunt elevi buni, pot să aibă 30 de copii, dar acolo unde am elevi cu probleme, pot să fie și 5 și 6, ca să pot să le acord atenția necesară. La noi venim cu finanțarea per capita: „Domnule, îmi pare rău, dacă aveți clase cu sub 15 copii, le desființăm, le radem”, a mai arătat sindicalistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.