Cancelaria altfel, o altă provocare lansată de Anca Tîrcă. Câteva idei de amenajare

4
Foto: restyleitwright.com

Multe dintre ideile specialistului în educație, Anca Tîrcă, prind viață în școlile din România. Una dintre ele ar putea fi și ”cancelaria altfel”. Un spațiu confortabil, modern, în care ”profesorii să vină cu drag”, spune Anca Tîrcă, care prezintă și câteva idei de amenajare.

Anca Tîrcă a lansat provocarea unei ”cancelarii altfel” într-un articol publicat, anul trecut, pe blogul personal. Cancelaria nu e doar un loc unde venim să luăm sau să lăsăm catalogul. Cu ceva efort și puțină imaginație, ea poate deveni un spațiu foarte important pentru profesori, unul confortabil, cu dotări moderne, în care profesorii  să se simtă bine și unde pot găsi  toate informațiile legate de școală, pot lucra individual sau în echipă, pot participa la întâlniri sau sesiuni de dezvoltare profesională, pot  schimba o vorbă la o cafea sau se pot deconecta 5 minute”, scria specialistul în educație.

Anca Tîrcă a descris și modul în care ar trebui amenajată o cancelarie: ”are un flipchart cu informații și anunțuri la zi, o canapea sau mai multe, fotolii și scaune comode, birouri individuale, mese rotunde pentru discuții, un avizier cu documente actualizate (doar din cele de interes general și nu prea multe și înghesuite), lucrări ale copiilor pe pereți, rafturi și lockere individuale pentru profesori, câteva computere cu imprimante, un mic frigider, un filtru de cafea, plante și multă culoare”. ”Și, desigur, uși deschise pentru elevi.”

”A transforma cancelaria unei școli într-un loc în care profesorii să vină cu drag e o schimbare necesară în școlile de la noi și care, sunt sigură, va răsplăti efortul directorului, va crește entuziasmul profesorilor și va dezvolta comunitatea școlii”, explică Anca Tîrcă.

Iată câteva idei de amenajare a unei cancelarii, prezentate de Anca Tîrcă:

Foto: ancatirca.blogspot.com

Citește și: 

4 COMENTARII

    • Rusen,
      Cand vezi la Google sau la o multinationala asa ceva, privesti cu admiratie si zici „Asa e afara”
      Cand vezi ca se doreste si la noi asa ceva nu e bine „merg la bar”

      Cu* cine voi asemăna neamul acesta de oameni? Seamănă cu nişte copilaşi care şed în pieţe şi strigă la tovarăşii lor:
      V-am cântat din fluier, şi n-aţi jucat; v-am cântat de jale, şi nu v-aţi tânguit.’
      Căci a venit Ioan, nici mâncând, nici bând, şi ei zic: ‘Are drac!’
      A venit Fiul omului mâncând şi bând, şi ei zic: ‘Iată un om mâncăcios şi băutor de vin, un prieten* al vameşilor şi al păcătoşilor!’
      Totuşi, Înţelepciunea a fost îndreptăţită din lucrările ei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.