Ecaterina Andronescu, despre elevii dați afară de la colegiile din Brașov: ”Ilegal. Este o discriminare”

0
Foto: psnews.ro

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat pentru Edupedu.ro că ”este o discriminare” faptul că elevii de gimnaziu de la trei colegii din Brașov sunt dați afară din școală dacă nu obțin o medie generală obligatorie, stabilită prin regulamentele de organizare și funcționare ale unităților de învățământ.

Potrivit sursei citate, Ecaterina Andronescu a precizat că ”nu trebuia să intre așa ceva într-un regulament, pentru că nu există o prevedere cu putere normativă mai mare care să prevadă acest lucru”: ”Ca urmare, era ilegal, să spunem așa”.

Andronescu a mai spus că a discutat cu inspectorul general care le va recomanda școlilor să elimine prevederea din regulament, dar și cu directorul de la Colegiul Andrei Șaguna, care i-a ”promis că rezolvă această problemă”.

Reamintim că trei colegii din Brașov au stabilit, prin regulamentele de organizare și funcționare sau prin contractul educațional, că elevii de gimnaziu vor fi dați afară din școală, dacă nu obțin, la sfârșitul anului școlar, o medie generală minimă – 8.50 în cazul unuia dintre colegii. Informația a fost publicată de educațieprivata.ro, după ce a fost semnalată pe pagina de Facebook ”Părinții cer schimbare”.

Citește și Elevii de gimnaziu cu media generală sub 8.50, dați afară din școală la Brașov

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.