Ecaterina Andronescu: În vacanță, încercăm să igienizăm școlile. Săpunul nu trebuie să-l pună ministrul

0
Foto: cotidianul.ro

Ministrul Educației Naționale, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Arad, că în vacanţă vor avea loc acţiuni de dezinfectare în şcoli, în special în școlile în care cursurile au fost suspendate în ultimele zile din cauza numărului mare de cazuri de gripă, scrie realitateadearad.net.

”Da, încercăm să igienizăm școlile. Fiecare autoritate locală, fiecare școală găsește un tip de biocid pe care trebuie să-l dea în școală, deci o încercare de a face dezinfecție în școala respectivă”, a spus ministrul Educației.

Ecaterina Andronescu a precizat că a cerut directorilor de școli să îşi asume responsabilităţile pentru a asigura măsurile necesare limitării răspândirii virusului.

”Săpunul nu trebuie să-l pună ministrul, aşa cum probabil bănuiţi şi ştiţi. Cheltuielile acestea din, ceea ce noi numim şi numeşte legea, finanţarea complementară, se fac din banii veniţi de la autorităţile locale. Cum ajung banii aceştia de la autorităţile locale în şcoli pentru aceste elemente de igienă minimă? Prin intervenţia directorului şi dialogul cu primarul. (…) De aceea, în aceste zile, când ne-am confruntat cu această epidemie de gripă, am cerut aproape zilnic directorilor să-şi asume responsabilitatea pe care o au”, a mai declarat Ecaterina Andronescu.

Citește și GRIPA ÎN ȘCOLI. Ecaterina Andronescu: Apa și săpunul din școli, responsabilitatea directorului. Acasă e primul triaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.