GRIPA ÎN ȘCOLI. Ecaterina Andronescu: Apa și săpunul din școli, responsabilitatea directorului. Acasă e primul triaj

0
Săpunul lipsește din școli. Foto: facebook.com/ConsiliulJudeteanAlElevilorTimis

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat că dotarea școlilor cu apă și săpun, astfel încât să fie evitată circulația virusului gripal, este responsabilitatea directorilor unităților de învățământ și a autorităților locale și a arătat că primul triaj trebuie realizat acasă de părinți. Pe de altă parte, ministrul a precizat, într-o intervenție televizată, că nu a făcut o glumă atunci când a vorbit de șervețele antibacteriene.

”Inspectorul școlar de la București, inspectorul școlar general, doamna profesor Neacșu, când ne-a raportat situația, cu asta a început: în toate școlile avem apă și săpun. Cred că responsabilitatea e a directorului de școală, a profesorilor de acolo, a autorităților locale”, a declarat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Digi24, citată de Mediafax.

Potrivit ministrului, apa și săpunul în școli intră în responsabilitatea fiecărui județ și a fiecărei școli.

În primul rând, solicitarea noastră se adresează în primul rând părinților. Copilul pleacă dimineața de acasă, părintele îl poate vedea dacă este perfect sănătos, îl duce la școală, dacă dă semne că ceva e în neregulă, se duce la doctor. E primul triaj, cel de acasă, pe care-l face părintele.

Apoi ne asigurăm că în fiecare dimineață din această săptămână și la prânz, pentru că avem școli care funcționează în două schimburi, trebuie să facem triajul la școală. (…) Sigur, școala îi trimite la doctor pe cei care nu se află în starea de sănătate corespunzătoare, rămân la copiii sănătoși. Igiena aceasta intimă, să te speli pe mâini, să folosești apa și săpunul, sunt primele lucruri pe care un părinte îl învață pe copil”, a mai spus Andronescu.

Școlile fără apă și săpun

Într-o intervenție la Realitatea TV, Ecaterina Andronescu a spus că nu știe dacă săpunul și apa există în toate școlile: ”Nu pot să vă spun dacă apa și săpunul le găsim în toate școlile din țară, nu am această informație. Eu nu vreau să vă spun lucrurile pe care nu le știu”.

În ceea ce privește existența soluțiilor dezinfectante în școli, Ecaterina Andronescu a declarat: ”Când eu am vorbit de șervețele, am vorbit de șervețele antibacteriene, cu țintă precisă am făcut acest lucru. Că luăm în ironie sau luăm totul ca și când ar fi fost o glumă proastă… nu, nu am făcut o glumă proastă. Dar eu cred că, acolo unde școlile au cerut bani pentru dezinfectante, trebuie să existe și dezinfectante, dar nu aș putea eu garanta acum că există în toate școlile.”

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat, miercuri dimineață că e declarată epidemie de gripă, deoarece au fost înregistrate trei săptămâni epidemice consecutiv și sunt 54 de decese din cauza bolii.

Citește și Epidemie de gripă în România. Ministrul Educației anunță că școlile nu vor fi închise: ”Cursurile se suspendă acolo unde este cazul”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.