BAC 2024. Simulare județeană Iași: elevii de clasa a XII-a au susținut proba la Limba și literatura română. Subiectele și baremul de corectare

0

SIMULARE JUDEȚEANĂ BAC 2024, Iași. Elevii claselor a XII-a din județul Iași au început simularea județeană a probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. Miercuri, 17 aprilie, s-a desfășurat prima probă – Limba și literatura română.

Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează, în perioada 17-19 aprilie 2024, simularea examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat 2024. Elevii de clasa a XII-a au susținut, miercuri, proba scrisă la Limba și literatura română. Subiectele și baremul de corectare au fost publicate de ISJ Iași.

  • La Subiectul I, elevii au avut un fragment dintr-un interviu. La punctul IA, una dintre cerințe a fost să explice ”un motiv pentru care inteligența artificială nu ar putea înlocui profesorii”, iar la punctul IB, elevilor li s-a cerut să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumenteze ”dacă tehnologia poate stimula sau nu interesul elevilor pentru studiu”, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras, cât și la experiența personală sau culturală.
  • La Subiectul al II-lea, elevii au avut de comentat, în minimum 50 de cuvinte, ”Poem” de Nichita Stănescu, ”evidențiind relația dintre ideea poetică și mijloacele artistice”.
  • La Subiectul al III-lea, elevilor li s-a cerut să redacteze un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități ale unui text narativ studiat, aparținând lui Camil Petrescu – la Uman/Pedagogic și George Călinescu – la Real/Tehnologic.

Subiecte și barem Limba și literatura română – simulare județeană BAC 2024, Iași

Simularea națională a probelor scrise ale examenului de Bacalaureat 2024 a avut loc în perioada 4-7 martie.

Examenul de Bacalaureat 2024 va începe pe 17 iunie cu probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale. Proba scrisă la Limba și literatura română va avea loc pe 1 iulie, proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Ultima probă scrisă este programată pe 5 iulie, la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate pe 8 iulie, iar rezultatele finale pe 12 iulie.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.