Simulări județene ale examenelor de Evaluare Națională și BAC 2024, organizate în luna aprilie în județele Dolj și Iași

0

SIMULĂRI JUDEȚENE EVALUARE NAȚIONALĂ ȘI BAC 2024. Inspectoratele Şcolare Judeţene Dolj și Iași au anunțat că vor organiza, în luna aprilie, simulări ale examenelor de Evaluare Națională şi Bacalaureat 2024. Elevii claselor a VIII-a și a XII-a din județul Dolj vor susține simularea în perioada 15-17 aprilie, iar cei din Iași între 17 și 19 aprilie. Evaluarea lucrărilor se va face la nivelul școlilor în care s-au organizat simulările. 

În județul Dolj, simularea Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a va avea loc în zilele de 15 și 16 aprilie. Pe 15 aprilie se va desfășura proba scrisă la Limba și literatura română, iar pe 16 aprilie la Matematică. Rezultatele vor fi comunicate pe 26 aprilie.

Simularea județeană a probelor scrise ale examenului de Bacalaureat se va desfășura în perioada 15-17 aprilie. Astfel, potrivit calendarului stabilit de inspectorat, elevii claselor a XII-a vor susține pe 15 aprilie proba scrisă la Limba și literatura română, pe 16 aprilie – proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie), iar pe 17 aprilie – proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi comunicate pe 26 aprilie.

Conform procedurii ISJ Dolj, la simularea județeană, ”profesorii evaluatori sunt cadre de specialitate, de regulă, din unitatea de învățământ în care se desfășoară simulările județene”. Rezultatele nu se trec în catalog, doar dacă elevii solicită în scris acest lucru, nu se contestă, nu se afișează și nu se publică. Rezultatele sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat simulările, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

În județul Iași, simularea examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat va fi organizată în perioada 17-19 aprilie, a transmis ISJ Iași, într-un comunicat de presă.

”Analiza atentă a rezultatelor obținute de elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu la simularea examenelor naționale – sesiunea 2024, organizată de Ministerul Educației, a evidențiat nevoia creșterii șanselor de succes la evaluările externe ale tuturor elevilor din județul Iași. În acest sens, Inspectoratul Școlar Județean Iași organizează, în intervalul 17-19 aprilie 2024, o simulare a examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat  la fiecare probă de examen.

Decizia de implicare a unității școlare în această evaluare va fi luată de Consiliul de administrație, după consultarea Consiliului profesoral, în așa fel încât, pe 1 aprilie să fie cunoscut numărul exact al școlilor care pot participa la acest demers de pregătire a elevilor”, a transmis inspectoratul.

Conform ISJ Iași, subiectele și baremele de notare vor fi realizate de grupuri de lucru pe discipline la nivel județean, cu respectarea programelor în vigoare și a modelelor publicate de Ministerul Educației.

”Susținerea probelor și evaluarea se vor realiza la nivelul școlii, în format clasic (fără acces la platforma de evaluare digitalizată), iar rezultatele vor fi analizate și comunicate elevilor și părinților acestora”, a mai precizat ISJ Iași.

ISJ Hunedoara a anunțat, în decembrie anul trecut, organizarea simulării județene a Evaluării Naționale 2024 în perioada 8 – 10 aprilie. Conform procedurii elaborate de inspectorat, elevii claselor a VIII-a ar urma să susțină proba scrisă la Limba și literatura română pe 8 aprilie, la Matematică pe 9 aprilie, iar pe 10 aprilie la Limba și literatura maternă.

De asemenea, ISJ Sibiu a anunțat că va organiza în data de 14 mai simularea probei scrise la Matematică atât pentru elevii claselor a VIII-a care vor susține Evaluarea Națională, cât și pentru elevii claselor a XII-a și a XIII-a care vor avea examenul de Bacalaureat.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.