Întâlnire cu sindicatele din educație, duminică, la Guvern. Premierul: „PNL doreşte ca revendicările profesorilor să fie soluţionate de urgenţă”

0
Sursa foto: gov.ro

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că a convocat o întâlnire cu sindicatele din educație, duminică, la Guvern, la ora 14,00. Este a doua rundă de discuții cu reprezentanții federațiilor sindicale, după întâlnirea de miercuri. Negocierile au loc cu o zi înainte de declanșarea grevei generale în învățământ.

Nicolae Ciucă spune, într-o declaraţie transmisă de PNL, că soluţia pentru revendicările sindicatelor din Educaţie este în legea salarizării unitare.

„În consecinţă, PNL reiterează că Ministerul Muncii are toată susţinerea coaliţiei pentru a realiza legea salarizării unitare şi reforma pensiilor speciale, într-un timp cât mai scurt. PNL doreşte ca revendicările profesorilor să fie soluţionate de urgenţă, ca şi problema pensiilor speciale”, afirmă Ciucă, citat de Agerpres.

El subliniază că, în acelaşi timp, „tranziţia la guvernare trebuie să se producă rapid, fără sincope, pentru a menţine stabilitatea şi echilibrul guvernării”.

„Doar cu seriozitate şi responsabilitate putem depăşi acest moment şi asigura o guvernare funcţională pe mai departe”, spune premierul.

Precizările premierului vin după ce preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie să fie suspendată până când vor fi rezolvate solicitările sindicatelor, dar şi restanţa ”majoră” privind reforma pensiilor speciale.

Liderii sindicatelor din educație au anunțat marți, într-o conferință de presă, declanșarea grevei generale începând cu data de 22 mai, pe termen nelimitat. Miercuri, între orele 11.00 și 13.00, profesorii au fost în grevă de avertisment. Tot miercuri, după o rundă de negocieri la Guvern, sindicaliștii au declarat că nu renunță la declanșarea grevei generale începând de luni, 22 mai.

Vineri, sindicatele din educaţie au transmis că vor onora orice invitaţie oficială la negocieri venită din partea Guvernului. ”În continuare suntem deschiși la negocieri, indiferent de ziua și ora la care suntem invitați”, au anunțat liderii federațiilor sindicale.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.