Asociațiile elevilor susțin greva profesorilor: „Încurajăm elevii să fie solidari cu profesorii lor și să nu participe la orele de curs din timpul grevei”

0

Patru asociații ale elevilor își exprimă, într-un comunicat de presă, ”susținerea necondiționată față de greva generală a profesorilor și trag un semnal de alarmă cu privire la încercarea Ministerului Educației de a se victimiza în contextul grevei”. ”Încurajăm elevii să fie solidari cu profesorii lor, să lupte alături de ei pentru o educație mai bună și să nu participe la orele de curs din timpul grevei, pentru a susține lupta profesorilor pentru salarii”, au transmis reprezentanții elevilor.

”Ne exprimăm susținerea totală și necondiționată față de greva profesorilor și doleanțele lor. Considerăm că atât elevii cât și profesorii sunt victime ale statului român și ale batjocurii față de educație exprimată de acesta. În acest sens, este necesar să fim cu toții solidari și uniți în lupta pentru o finanțare adecvată a educației”, se arată în comunicatul de presă, transmis de Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Timiș (AETm) și Asociația Elevilor din Bacău (AEBc).

Totodată, reprezentanții elevilor se arată ”îngrijorați de declarațiile Ministerului Educației și ale diferitelor voci din spațiul public care încearcă să atace profesorii și să descurajeze greva, invocând diverse pretexte precum examenele naționale și încheierea mediilor școlare”.

”Considerăm că aceste afirmații vin în scopul de a diviza profesorii de elevi în lupta pentru finanțare. Ministerul Educației încearcă, într-un mod josnic, să se folosească de elevi pentru a antagoniza greviștii și a se poziționa ca un “apărător al elevilor”, deși este singurul vinovat pentru dezastrul din învățământ.

Salariile reduse din învățământ și subfinanțarea afectează în mod direct elevii și aduc rezultate dezastruoase în întregul sistem educațional. Încurajăm elevii să fie solidari cu profesorii lor, să lupte alături de ei pentru o educație mai bună și să nu participe la orele de curs din timpul grevei, pentru a susține lupta profesorilor pentru salarii. Solicităm mărirea salariilor profesorilor și ne exprimăm susținerea față de grevă”, se mai precizează în comunicat.

Liderii sindicatelor din educație au anunțat marți, într-o conferință de presă, declanșarea grevei generale începând cu data de 22 mai, pe termen nelimitat. ”Greva generală va fi precedată, conform prevederilor legislaţiei în vigoare, de declanşarea unei greve de avertisment care va avea loc cu începere din 17 mai, în intervalul orar 11.00-13.00, cu încetarea tuturor activităţilor specifice care ar trebui să se desfăşoare în unităţile de învăţământ preuniversitar”, a precizat Marius Nistor, liderul Federaţiei ”Spiru Haret”.

Citește și: Grevă generală în învățământ începând cu data de 22 mai, au anunțat sindicatele din educație. Miercuri, 17 mai, grevă de avertisment

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.