Sorin Cîmpeanu anunţă că alte 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli până la începutul săptămânii viitoare

0
Sursa foto: rfi.ro

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, vineri, că peste 5 milioane de teste COVID vor ajunge în şcoli în acest weekend, la acest moment fiind asigurate stocuri în toate unitățile de învățământ pentru testările programate în prima decadă a lunii februarie.

”Având în vedere evoluția epidemiologică și importanța respectării regulilor sanitare alături de testarea responsabilă, 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli în acest weekend, până la începutul săptămânii viitoare. 5.000.000 de măști de protecție au ajuns deja în şcoli.

De asemenea, după cele 10,54 milioane de teste livrate în şcoli săptămâna trecută, în cursul acestei săptămâni au mai ajuns în şcoli și grădinițe încă 2,3 milioane de teste.

La acest  moment, în toate unitățile de învățământ sunt asigurate stocuri pentru testările programate în prima decadă a lunii februarie 2022”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a făcut apel la ”respectarea strictă a regulilor sanitare şi la raportarea responsabilă a rezultatelor testelor, astfel încât procesul educațional derulat în condiții de securitate sanitară să fie afectat cât mai puțin posibil”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here