Raed Arafat spune că primele teste de salivă pentru şcoli ar urma să fie livrate în cursul săptămânii viitoare

0

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat, vineri, că au fost semnate primele contracte subsecvente pentru achiziţionarea testelor de salivă pentru utilizarea în şcoli, urmând ca acestea să fie livrate în cursul săptămânii viitoare, relatează Agerpres.

„IGSU a făcut primele contracte subsecvente. Deja unele firme ne anunţă că s-ar putea să întârzie cu livrarea. Nu contractăm toată cantitatea necesară care a fost discutată pentru că vrem să vedem utilizarea lor şi consumul lor. Vedem după nivelul de utilizare la câte mergem mai departe. Dacă vedem că se utilizează şi se aplică şi este ok, se contractează următoarele, dar dacă nu, aşteptăm să vedem că se consumă ce se cumpără. Primele contracte subsecvente au fost semnate şi în mod normal urmează să se livreze în cursul săptămânii care vine. În momentul în care se livrează, urmează noi să le distribuim către inspectoratele şcolare, care le vor distribui la şcoli”, a declarat Raed Arafat, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

El a adăugat că speră să nu existe întârzieri în livrarea testelor.

„Metodologia a fost realizată de colegii de la Ministerul Sănătăţii. Dacă unele companii vor anunţa că o să aibă întârzieri, o să vedem. Eu sper să nu ajungem la acest lucru, pentru că de fiecare dată când se ajunge la un contract se insistă la companiile respective să fie cât mai serioase posibil şi să participe numai dacă pot livra, dar vedem că în unele situaţii tot găsim unii care după ce semnează spun: ştiţi, eu mai am o întârziere la livrare”, a spus Arafat.

Citeşte şi: Ordinul comun modificat: Școli deschise cu prezență fizică în localitățile cu incidența sub 3 la mie. Testarea elevilor – fie acasă, fie în școală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.