Secretar de stat în Ministerul Educaţiei: Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ decide unde se va face testarea elevilor

0

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, a declarat, vineri, că ordinul comun privind funcţionarea unităţilor de învăţământ preuniversitar a fost completat de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, specificându-se că este la latitudinea consiliului de administraţie al unităţii de învăţământ unde se va face testarea elevilor.

„În aceeaşi modificare a ordinului comun s-au făcut precizări suplimentare cu privire la testarea elevilor. Au fost foarte multe discuţii în spaţiul public despre cine aplică aceste teste. Am să vă citez: Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ decide dacă testarea cu teste rapide antigen efectuate din proba de salivă se efectuează în unitatea de învăţământ sau la domiciliu, sub supravegherea părintelui sau a reprezentantului legal.

Aşadar, este la opţiunea fiecărei şcoli în funcţie de specificul sau disponibilitatea cadrelor didactice din acea unitate, fără a se impune acest lucru”, a declarat Sorin Ion, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul Centrului Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Sursa: Agerpres

Citeşte şi: Ordinul comun modificat: Școli deschise cu prezență fizică în localitățile cu incidența sub 3 la mie. Testarea elevilor – fie acasă, fie în școală

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.