Sorin Cîmpeanu: Testele pe bază de salivă vor fi livrate în şcoli săptămâna viitoare/ La nivelul fiecărei şcoli va fi afişată rata de vaccinare

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că testele pe bază de salivă vor fi disponibile în şcoli de săptămâna viitoare. „Tocmai am avut o discuţie cu reprezentanţii ONAC. Procedura de achiziţie este în curs de finalizare, iar săptămâna viitoare am primit garanţii că vor fi livrate în şcoli, prin intermediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza repartiţiei în funcţie de numărul de beneficiari, repartiţie pe care Ministerul Educaţiei a transmis-o către DSU”, a spus Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

Potrivit ministrului Educației, calculul cu privire la numărul dozelor care au făcut obiectul procedurii de achiziţie a fost făcut de DSU pentru o testare de două ori pe săptămână a tuturor elevilor, preşcolarilor şi angajaţilor din învăţământ, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu împotriva COVID-19.

Sorin Cîmpeanu a menţionat că inspectoratele şcolare judeţene din România au afişat, luni, rata de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul acestora.

„Avem situaţii îmbucurătoare, multe situaţii în care rata de vaccinare este de peste 90%. De asemenea, la nivelul fiecărei şcoli va fi afişată pe site-ul propriu rata de vaccinare, cu respectarea regulilor GDPR (…) Acest lucru am cerut să fie făcut public în cursul zilei de astăzi.

Am făcut de asemenea publică rata de vaccinare în Ministerul Educaţiei, care este – recunosc – sub aşteptări, de 66% – 292 de angajaţi vaccinaţi dintr-un total de 444. S-ar putea ca acest factor să fie luat în considerare atunci când se va stabili posibilitatea de funcţionare a şcolii cu prezenţă fizică, dincolo de alţi factori, dar asta va face obiectul unor discuţii împreună cu autorităţile sanitare”, a mai spus Cîmpeanu.

Ministrul a semnalat că, potrivit ultimelor date, 303.000 de elevi sunt vaccinaţi împotriva COVID-19 (80.000 cu vârste între 12 şi 15 ani şi 223.000 – peste 16 ani).

„Asta înseamnă peste 25% din numărul de elevi eligibili pentru vaccinare în vârstă de peste 12 ani. Este un progres important, chiar dacă mai mic decât ni-l dorim cu toţii, dar este un element care contribuie la siguranţa sanitară în şcoli”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: Se reduce numărul de teze la clasa a VIII-a și la liceu. Ministrul Educației: Tezele vor putea fi susținute începând cu data de 6 decembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.