Proba scrisă din cadrul concursului pentru directorii de școli: Subiectele primite de candidați și șablonul de evaluare UPDATE

0

Candidații înscriși la concursul pentru ocuparea posturilor de directori și directori adjuncți în școli au susținut vineri, 15 octombrie, proba scrisă. Ministerul Educației a publicat pe site-ul instituției și pe subiecte.edu.ro subiectele și șablonul de evaluare.

UPDATE Potrivit ministrului Educației, prezența la proba scrisă a concursului de directori a fost de 95% (în raport cu cei 9.111 candidaţi validaţi). Nu a fost eliminat niciun candidat pentru tentativă de fraudă, iar 21 de candidați s-au retras. ”Am solicitat finalizarea corecturii și introducerii notelor în sistem până la ora 16.00, astfel încât cel târziu la ora 17.00 să facem public rezultatul”, a mai transmis ministrul.

UPDATE Testul și șablonul de evaluare pentru proba scrisă desfășurată, vineri, în cadrul concursului de ocupare a funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar:


Știrea inițială: Proba scrisă din cadrul concursului pentru directorii de școli începe la ora 10.00. Accesul candidaților în săli va fi permis în intervalul orar 9:00 – 9:30. Cei care nu sunt prezenți în sala de concurs la momentul deschiderii plicurilor cu subiecte (ora 10.00) pierd dreptul de a participa la concurs (Procedura privind organizarea, desfășurarea și evaluarea probei scrise din cadrul concursului).

Ministerul Educației a publicat modele de subiecte, iar Sorin Cîmpeanu preciza că, în structura probei scrise, circa 60% dintre itemi vor viza capacitățile cognitive și de leadership, circa 20% competențele de management, iar restul reglementările legale din bibliografia de concurs. Fiecare item – se mai arată în documentul menționat – are un singur răspuns corect.

Într-o notă transmisă joi către inspectoratele școlare, Ministerul Educaţiei a cerut să se ia toate măsurile pentru derularea în condiţii de „maximă transparenţă şi corectitudine” a tuturor etapelor de concurs.

„Vă rugăm să luaţi toate măsurile pentru derularea în condiţii de maximă transparenţă şi corectitudine a tuturor etapelor concursului. În acest sens, vă reamintim că, potrivit prevederilor art. 11 alin. (2) din Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi capitolului V al Procedurii operaţionale nr. 33805/06.10.2021, evaluarea grilelor de răspuns se va realiza în prezenţa candidatului şi a observatorilor desemnaţi”, a transmis Ministerul Educaţiei, conform Agerpres.

Într-o altă notă, Ministerul Educaţiei precizează că la concursul pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat sunt invitaţi să participe şi observatori.

Persoanele desemnate ca observatori se pot prezenta la centrele speciale în care se susţine proba scrisă a concursului, în data de 15 octombrie, începând cu ora 8,00.

„Având în vedere prevederile art. 6 alin. (1) din Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de Învăţământ preuniversitar de stat, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 4597/2021, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora „la toate activităţile din cadrul concursului pentru funcţiile de director şi de director adjunct, sunt invitaţi să participe observatori”, persoanele desemnate ca observatori se pot prezenta la centrele speciale în care se susţine proba scrisă a concursului, în data de 15 octombrie 2021, începând cu ora 8,00.

Observatorii nu vor avea acces în sălile în care se multiplică subiectele, iar accesul în sălile de concurs, pe durata probei scrise, va fi permis doar împreună cu preşedintele comisiei de organizare a concursului. Aceştia nu vor părăsi centrul special de concurs înainte de finalizarea probei scrise”, a transmis Ministerul Educației.

Potrivit Ministerului Educației, pentru cele 8.652 de funcții vacante publicate la nivel național (6.231 funcții de director și 2.421 funcții de director adjunct), au fost depuse 9.221 de dosare.

Candidaţii care nu se vor putea prezenta vineri, 15 octombrie, la proba scrisă din cauza infectării cu SARS-CoV-2 sau din cauza carantinării vor putea participa la o sesiune specială, ce va fi organizată pe 28 octombrie.

 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.