Alte 30 de școli din București au solicitat trecerea în online. Cererile au fost aprobate de ISMB. Lista unităților de învățământ

0

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a aprobat, joi, solicitarea a încă 30 de școli din Capitală de a suspenda activitatea cu prezență fizică și de a desfășura cursurile în sistem online pentru o perioadă de 14 zile.

Lista unităților a căror activitate cu prezență fizică este suspendată în baza Art. 3(2) din ordinul Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății  – 14.10.2021:

  • Descarcă lista de AICI 

Cele 30 de școli se alătură celor 101 care au solicitat și obținut avizul de trecere în online în data de 12 octombrie, în baza art. 3(2) din ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății.

Ce prevede Art. 3 (2) din ordinul comun: ”În situații justificate de infrastructura și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar și în situația în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică în condițiile art. 6.”


ISMB: Lista unităților a căror activitate cu prezență fizică este suspendată în baza Art. 6 (2)/(9) din ordinul Comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății nr. 5338/1082/1 octombrie 2021

  • Descarcă lista de AICI

Ce prevede Art. 6(9): ”La apariția cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligația de a anunța conducerea unității de învățământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin. (2). Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ//instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al DSP/DSPMB.”

Citește și: Lista școlilor din București care au solicitat trecerea în online. ISMB a aprobat toate cererile/ Hotărârea CMBSU UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.