Lista școlilor din București care au solicitat trecerea în online. ISMB a aprobat toate cererile/ Hotărârea CMBSU UPDATE

0

În București, peste 100 de școli au cerut suspendarea activității cu prezență fizică. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a avizat, marți, solicitările formulate de un număr de 101 școli și grădinițe, iar cursurile în aceste unități se vor desfășura online pentru 14 zile, începând de miercuri, 13 octombrie. Totodată, CMBSU a dispus/constatat suspendarea cursurilor în format fizic pentru alte 9 unități de învățământ din Capitală. La nivel național, peste 300 de școli au solicitat trecerea în online.

UPDATE „Pe baza Articolului 3 (2), invocând lipsa de resurse și a capacității de asigurare a protecției sanitare, au fost 236 de școli care au cerut până astăzi trecerea în online. Au fost, de asemenea, alte 83 de școli care au cerut trecerea în online, pe baza Art. 6 (9), având cazuri de infectare în școală”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, marți seara, la TVR.

”În București și în Olt sunt cele mai multe școli. În București sunt 110 școli, dintre care 101 au cerut trecerea în online pe baza unei îngrijorări legitime, iar alte 9 școli trecerea în online pe baza unor cazuri care au necesitat avizul DSP. În Olt au fost 50 de școli. (…)

Pot să vă spun că în județul Olt, spre exemplu, decesul regretabil a patru cadre didactice a accentuat foarte puternic starea de îngrijorare – patru cadre didactice din județul Olt, în care avem 50 de școli care au cerut suspendarea activității. În Mehedinți, de asemenea, din păcate am înregistrat decesul a trei colegi, avem și stare de carantină și acestea sunt explicațiile pentru numărul mare de școli din județul Mehedinți care au solicitat trecerea în online”, a mai spus ministrul.

UPDATE CMBSU a aprobat, marți, printr-o hotărâre, suspendarea cursurilor cu prezență fizică pentru următoarele unități școlare din Capitală:

  1. Școala Gimnazială Sfinții Voievozi – Str. Atelierului Nr. 25, sector 1, pentru perioada 13.10-26.10.2021;
  2. Colegiul Tehnic Mircea Cel Bătrân – Str. Feroviarilor Nr. 37, sector 1, pentru perioada 12.10-25.10.2021;
  3. Colegiul Tehnic A. Saligny – Bd. N. Grigorescu Nr. 12, sector 3, pentru perioada 12.10-25.10.2021;
  4. Grădinița Happy Tree – Al. Calistrat Hogaș Nr. 28A, sector 3, pentru perioada 12.10-25.10.2021;
  5. Școala Gimnazială nr. 194 – Bd. Al. Obregia Nr. 3A, sector 4, pentru perioada 12.10-25.10.2021;
  6. Școala Gimnazială Ionel Teodoreanu – Str. Costila Nr. 2, sector 4, pentru perioada 12.10-25.10.2021;
  7. Școala Gimnazială nr. 135 – Calea Ferentarilor Nr. 72, sector 5, pentru perioada 12.10-25.10.2021;
  8. Școala Gimnazială I. Gh. Duca – Șos. Panduri nr. 42, sector 5, pentru perioada 12.10-25.10.2021.

Totodată, CMBSU a constatat suspendarea cursurilor cu prezența fizică pentru:

  1. Școala Postliceală Sanitară Sf. Vasile cel Mare – Str. Gh. Pop de Băsești Nr. 26A, sector 2, pentru perioada 11.10-24.10.2021.

UPDATE În București, numărul total de unități de învățământ care au solicitat desfășurarea cursurilor în sistem online este 110, precizează ministrul Educației. Dintre acestea, 101 unităţi au făcut cereri în baza articolului 3, alineat 2 din ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii şi alte 9 şcoli în baza articolului 6, alineat 9. ISMB a aprobat toate cele 101 solicitări, iar cursurile în aceste școli se vor desfășura online începând de miercuri, 13 septembrie, timp de 14 zile.

UPDATE Potrivit ministrului Educației, în total, la nivel național, 309 unități de învățământ au solicitat suspendarea cursurilor cu prezență fizică: 226 în baza art. 3.2 (cu aprobare ISJ/ISMB) și 83 în baza art. 6.9 (pe bază de infectări, cu aviz DSP și solicitare de hotărâre CJSU/CMBSU). Situația solicitărilor de trecere în online a școlilor:

Știrea inițială

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit 100 de cereri din partea unităţilor de învăţământ din Capitală pentru suspendarea activităţii cu prezenţă fizică și trecerea cursurilor în sistem online, a anunțat, marți, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Până la această oră, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a primit 100 de cereri de suspendare a activității cu prezență fizică. Este vorba de 91 de cereri de suspendare în baza articolului 3, alineat 2 și de 9 cereri de suspendare a activității în baza articolului 6, alineat 9. Articolul 6, alineat 9 presupune și avizul DSP și hotărârea CMBSU. Articolul 3, alineat 2 presupune decizia Inspectoratului, la solicitarea școlii. Repet, în București, 91 au cerut direct aprobare de la inspectorat, alte 9 școli care aveau motive epidemiologice care necesitau avizul DSP au solicitat de asemenea acest lucru. (…) Este vorba de aproape un sfert din școlile din Capitală în sistem online”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Potrivit ministrului, în Cluj, unde rata de incidență este de 10,4 la mie, au fost 4 solicitări de suspendare a cursurilor față în față în baza articolului 3, alineat 2 și o singură solicitare în baza articolului 6, alineat 9, în timp ce în Timișoara, care are o rată de infectare de 12,7 la mie, foarte aproape de 14,71 la mie cât este în București, au fost 4 solicitări în baza articolului 3, alineat 2 și nicio solicitare în baza articolului 6, alineat 9.

Singurele două inspectorate care au înregistrat un număr mare de solicitări care reflectă și o teamă justificată, desigur, sunt Bucureștiul și Oltul care a înregistrat 50 de solicitări de trecere în online. (…) Din discuțiile pe care le-am avut și ieri și astăzi cu inspectoratele școlare a reieșit că aceste solicitări trebuie să fie aprobate”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, luni, că școlile pot solicita trecerea în online, în baza ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, dacă au probleme de infrastructură sau de personal ori numărul infectărilor în școală este mare sau rata de incidență din localitate este ridicată. ”Separat de regulile generale cunoscute, cele două, avem posibilitatea trecerii în online a oricărei școli din România emite această solicitare prin conducerea școlii, care este singura capabilă să cunoască realitățile din acea școală, solicitarea fiind în baza articolului 3, alineatul 2, către Inspectoratul Școlar Județean, respectiv către Inspectoratul Școlar al Municipiului București. (…)

Am luat legătura cu toate inspectoratele și inspectoratele vor aproba aceste solicitări indiferent de numărul lor. A doua solicitare este cea făcută în baza articolului 6, alineatul 9, situație în care abia atunci este nevoie de avizul DSP și de hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, respectiv a CMBSU”, preciza Sorin Cîmpeanu.

”La nivelul municipiului București, mâine (n.red. – marți) vor fi centralizate toate aceste solicitări, vor fi împărțite în două categorii – solicitări făcute în baza articolului 3, alineatul 2 – ISMB va aproba toate aceste solicitări, fără să fie nevoie de altceva și solicitări făcute în baza articolului 6, alineatul 9, caz în care este nevoie și de avizul DSP și de hotărârea CMBSU”, mai spunea ministrul Educației.

Citește și: Școlile pot solicita trecerea în online în anumite situații. Cîmpeanu: Resping categoric acea fugă de răspundere manifestată de unii directori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.