ISMB: Cursuri suspendate parțial sau integral luni, 10 iunie, în sălile de clasă din 34 de școli din București, unde sunt organizate secţii de votare

0

Un număr de 34 de unităţi de învăţământ din Bucureşti vor avea cursurile suspendate luni, 10 iunie, în sălile de clasă în care sunt organizate secţii de votare pentru alegerile europarlamentare și locale de duminică, 9 iunie, a informat vineri, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Elena Ştefan.

În 252 de unităţi de învăţământ preuniversitar din Capitală, Consiliile de administraţie au decis ca vineri şi luni să modifice durata orelor de curs şi a pauzelor.

„În vederea amenajării secţiilor de votare de la nivelul celor 252 de unităţi de învăţământ preuniversitar din municipiul Bucureşti destinate alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European şi alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024, Consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ au decis, pentru zilele de 7, respectiv 10 iunie, modificarea duratei orei de curs şi/sau a pauzei (în conformitate cu prevederile art. 11 alin. 8 din ROFUIP), iar în 34 de unităţi de învăţământ, suspendarea parțială sau integrală a cursurilor în zilele de în ziua de luni, 10 iunie, în sălile de clasă în care sunt organizate secţii de votare (în conformitate cu prevederile art. 9 din ROFUIP)”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISMB.

Ministerul Educației a transmis o notă în teritoriu în care se arată că inspectoratele școlare, în colaborare cu Birourile Electorale Județene/ Biroul Electoral al Municipiului București și cu reprezentanți ai autorităților publice locale, pot stabili lista unităților de învățământ unde vor fi suspendate parțial sau integral cursurile pentru zilele de vineri, 7 iunie, și luni, 10 iunie.

Potrivit documentului, consiliile de administrație ale unităților de învățământ vor decide modalitățile de recuperare a cursurilor și măsurile privind parcurgerea integrală a programelor școlare până la finalul anului școlar 2023-2024.

Aproape 19 milioane de alegători sunt aşteptaţi să voteze duminică, 9 iunie, la alegerile europarlamentare şi locale în aproximativ 20.000 de secţii organizate în ţară şi în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.