Rata de infectare în fiecare localitate. Săptămâna viitoare, elevii din 13 localități vor învăța în sistem online – document

0
Foto: pixabay.com

Ministerul Educației a publicat, vineri, lista cu rata de incidență pentru fiecare localitate din țară, în funcție de care se vor desfășura cursurile în unitățile de învățământ săptămâna viitoare. În 13 localități, incidența a depășit pragul de 6 la mia de locuitori, iar elevii vor învăța aici în sistem online. 

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Sănătății și Educației, școlile funcționează cu prezență fizică până la o rată de infectare de 6 la mie. După depășirea acestui prag, până la intrarea localității în carantină, toți elevii trec în sistem online, rămânând deschise creșele, grădinițele și școlile speciale.

Scenariul 1

  • Participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție – Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori.

Scenariul 2

  • a) Participarea zilnică cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și a elevilor din învățământul special, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • b) Participarea zilnică, în sistem on-line, a tuturor elevilor, cu excepția celor din învățământul specialIncidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 6/1.000 de locuitori până la instituirea stării de carantină la nivelul localității.

Scenariul de funcționare al unităților de învățământ se actualizează săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri. ”Referința este rata de infectare pentru fiecare localitate, publicată pe site-ul DSP, deci vom avea scenariul pentru întreaga săptămână următoare”, a precizat vineri, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit listei publicate pe site-ul Ministerului Educației, rata de infectare este mai mare de 6 la mia de locuitori în 13 localități. Aici, elevii vor învăța săptămâna viitoare în sistem online.

Citește și: Ministrul Educației: Cazurile de infectare raportate acum nu sunt generate de şcoală. Nu susțin vaccinarea obligatorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.