Prefectul Capitalei: Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ

0

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă va lua în discuție prelungirea măsurii privind obligativitatea purtării măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, odată cu deschiderea anului şcolar pe 13 septembrie, a declarat prefectul Capitalei Alin Stoica pentru News.ro.

„Luăm în calcul reintroducerea măsurii privind purtarea măştii pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ. Va fi o hotărâre CMBSU. Expiră ultima hotărâre, cred că miercuri, şi atunci va trebui să luăm o nouă hotărâre de prelungire a măsurilor şi vom introduce şi obligativitatea purtăţii măştilor, începând cu 13 septembrie, de când începe şcoala. Şedinţa va fi marţi sau miercuri”, a afirmat Alin Stoica, duminică pentru News.ro.

Potrivit ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, toate creşele, grădiniţele şi şcolile vor funcționa cu prezenţă fizică până la o rată de infectare de 6 la mie, iar după depăşirea acestui prag, rămân deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special.

În eventualitatea apariţiei unui caz de COVID-19 într-o clasă, în cazul celor de până la clasa a VI-a, copiii trec în online 14 zile, cu posibilitatea testării la 8 zile şi a reîntoarcerii la cursuri, dacă testele sunt negative, iar în cazul celor din clasele mai mari, copiii vaccinaţi sau care au trecut prin boală pot continua să înveţe faţă în faţă.

Citește și: În ce condiții începe școala pe 13 septembrie. Reguli și măsuri în noul an școlar – ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.