Școli pilot în care se va folosi doar catalogul electronic – program anunțat de Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației

0
Sursa foto: noiliceenii.ro

Școlile de stat și particulare care folosesc catalogul electronic se pot înscrie, până la data de 10 septembrie 2021, într-un program de școli pilot, care le va permite să consemneze situația școlară și rezultatele evaluării elevilor doar în catalogul electronic, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Educației, Radu Szekely. Școlile înscrise în program nu vor mai fi astfel obligate să utilizeze și catalogul în format fizic.

În acest sens a fost adoptat un ordin de ministru, iar școlile se pot înscrie în program printr-o solicitare scrisă, adresată Inspectoratului Școlar Județean/ ISMB, scrie Radu Szekely pe Facebook.

”Încă o zi istorică: din acest an școlar, în România, unele școli, școli-pilot, vor putea folosi DOAR catalogul electronic

Începând cu anul școlar 2021-2022, unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particulare se vor putea înscrie în programul de școli pilot pentru utilizarea catalogului electronic, obiectiv prevăzut în proiectul România Educată.

Această inițiativă vine ca răspuns la nevoia sistemică de transformare digitală a educației.
Unitățile de învățământ care folosesc deja servicii de catalog electronic oferite de orice furnizor care garantează siguranța datelor sunt invitate să se înscrie în acest proiect până la data de 10 septembrie a.c. printr-o solicitare simplă, scrisă, adresată Inspectoratului Școlar Județean/ ISMB.

Școlile care se înscriu în acest program vor consemna situația școlară și rezultatele evaluării elevilor DOAR în catalogul electronic”, a scris Radu Szekely.

Sursa foto: Radu Szekely/ Facebook

Citește și: Șase școli-pilot vor funcționa din anul școlar 2021-2022: ”Se vor pilota modele noi de evaluare narativă, în locul celei bazate pe calificative”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.