Școlile care vor să utilizeze exclusiv catalogul electronic în anul școlar 2024-2025 se vor înscrie/reînscrie în rețeaua de unități-pilot până pe 5 iulie

0
Sursa foto: digifm.ro

Școlile care vor să utilizeze exclusiv catalogul electronic în anul școlar 2024-2025 se vor înscrie sau reînscrie în rețeaua de unități-pilot până la data de 5 iulie 2024, conform unei adrese transmise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare și unitățile de învățământ. Solicitările se completează online, iar lista unităților-pilot va fi aprobată prin ordin al ministrului Educației până pe 31 august 2024.

”În anul școlar 2024-2025, unitățile de învățământ preuniversitar de stat și particular pot
consemna situația școlară a elevilor doar în format electronic, denumit în continuare catalog electronic, cu condiția înscrierii în rețeaua de unități-pilot ce va fi aprobată prin Ordin al ministrului educației până la data de 31 august 2024”, se arată în document.

Ministerul Educației precizează că în aceste școli nu va mai fi necesară utilizarea cataloagelor în format tipărit, iar formularele electronice vor fi tipărite și arhivate doar la finalul anului școlar.

Intenția de includere în rețeaua de unități-pilot care utilizează catalogul electronic se face prin completarea solicitării de înscriere/reînscriere în rețeaua de unități-pilot și transmiterea acesteia de către reprezentantul legal al unității de învătământ către Ministerul Educației, accesând formularul online disponibil aici.

Transmiterea solicitărilor de înscriere/reînscriere în rețeaua de unități-pilot care utilizează exclusiv catalogul electronic se va face până cel târziu la data de 5 iulie 2024.

Unitățile de învățământ care au fost unități-pilot pentru implementarea catalogului electronic în anul școlar 2023-2024 și care doresc continuarea utilizării acestuia vor depune solicitare de reînscriere, se mai menționează în adresă.

Unitățile de învățământ din rețeaua de unități-pilot care utilizează catalogul electronic:

  • vor asigura prin contractele semnate cu furnizorii programelor/serviciilor de catalog
    electronic siguranța datelor cu caracter personal, în conformitate cu reglementările în vigoare;
  • au obligația de a respecta toate prevederile aprobate prin Ordinul ministrului educației nr. 3896/28.03.2023 privind Standardele tehnice minime necesare pentru utilizarea catalogului electronic în școlile-pilot.

”Unităților de învățământ de stat din rețeaua de unități-pilot le este interzisă solicitarea achitării acestor servicii de către elevi sau de către reprezentanții legali ai acestora. Pot fi folosite sume din finanțarea complementară, din proiecte cu finanțare externă, prin finanțări specifice ale autorităților publice locale, sponsorizări sau donații etc.”, se arată în adresa Ministerului Educației.

Citește și: Catalog electronic, la nivel național: Va fi introdus în școli peste aproximativ doi ani și va fi accesat pe o platformă securizată – proiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.