Angajaţii din sistemul public, inclusiv cei din învățământ, ar trebui vaccinaţi sau testaţi, spune premierul: ”Este varianta pe care eu o voi propune”

0
Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîţu susţine necesitatea vaccinării sau testării tuturor angajaţilor din sistemul public care intră în contact cu cetăţenii. Șeful Executivului a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că va propune în coaliţia de guvernare vaccinarea sau testarea obligatorie a aparatului de stat, scrie Agerpres.

„Vă spun opinia mea personală şi discutăm după aceea care va fi soluţia. Cred că nu doar personalul medical, ci şi personalul din învăţământ, şi personalul din Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale, angajaţii din sistemul public care lucrează în sistemul bugetar ar trebui cu toţii să fie vaccinaţi sau testaţi.

Este varianta pe care eu o voi propune. Vom vedea, în funcţie de discuţiile cu specialiştii, care va fi varianta aprobată. Vom discuta şi în Coaliţie şi vedem, dar eu cred că, acolo unde intră în contact cu cetăţenii, trebuie să fim responsabili”, a afirmat Florin Cîţu.

Pe de altă parte, premierul a spus că va face „tot ce este posibil” ca anul şcolar 2021- 2022 să se desfăşoare cu prezenţa fizică a elevilor la cursuri.

”Obiectivul meu pentru acest an şcolar este acela de a avea prezenţă fizică totală. Încă nu avem o variantă clară pentru ce se întâmplă după 6 la mie. Deocamdată am pus acel prag acolo. Eu vă spun că voi face tot ce este posibil ca anul acesta şcoala să rămână cu prezenţă fizică.

S-ar putea să fie situaţii într-o anumită localitate, într-o anumită şcoală sau într-o anumită clasă temporar, dar, ca idee generală, vreau ca anul şcolar să fie anul acesta cu prezenţă fizică. Am văzut impactul psihologic pentru elevi anul trecut. Este important să rămână şcoala cu prezenţă fizică. Bineînţeles, purtarea măştii rămâne obligatorie în clase. Vom testa, avem teste, vaccinarea este acum posibilă şi pentru copii”, a precizat Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.