BAC 2021. Sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat începe luni cu proba scrisă la Limba și literatura română

0

BACALAUREAT 2021, sesiunea a doua. Luni, 16 august, încep probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea august – septembrie. Candidații vor susține în prima zi de examen proba la Limba și literatura română. Rezultatele înainte de contestații vor fi afișate pe 31 august, iar cele finale pe 3 septembrie.

Sesiunea de toamnă a examenului de Bacalaureat 2021 debutează luni cu proba scrisă la Limba și literatura română. Pe 17 august se va desfășura proba obligatorie a profilului, urmată de proba la alegere a profilului și specializării pe 18 august și Limba și literatura maternă pe 19 august.

Probele scrise ale examenului încep la ora 9:00. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. 

Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări/materiale: manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., precum și cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, în perioada 23 – 31 august, vor fi echivalate sau recunoscute competențele lingvistice și digitale.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 31 august, până la ora 12:00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi în intervalul orar 12:00 – 18:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate vineri, 3 septembrie. Nota minimă de promovare pentru fiecare probă este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

Calendar Bacalaureat 2021, sesiunea august – septembrie 2021

  • 19 – 26 iulie 2021: Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 16 august 2021: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 17 august 2021: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă
  • 18 august 2021: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 19 august 2021: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 23 – 31 august 2021: Echivalarea și recunoașterea competențelor lingvistice și digitale
  • 31 august 2021: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12,00 – 18,00)
  • 1- 3 septembrie 2021: Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie 2021: Afișarea rezultatelor finale

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.