Bacalaureatul nu va suferi schimbări de structură, spune ministrul Educației. Extinderea perioadei de cursuri, posibilă din anul școlar 2022-2023

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, la B1 TV că susține în continuare ”nevoia de extindere a perioadei de cursuri” începând cu anul școlar 2022-2023. Ministrul a explicat că modificările nu vor fi aplicate de anul acesta ”din nevoia de predictibilitate”, admiterea la liceu 2022 nu va fi schimbată și nici la examenul de Bacalaureat de anul viitor ”nu vor fi schimbări majore”.

”Dacă vorbim de admiterea la liceu, aceasta sigur nu se va aplica în anul 2022. Este posibil, după identificarea unui numitor comun, să o aplicăm din 2023. Deci nu se va schimba anul acesta ceva major din această perspectivă. Bacalaureatul nu va suferi schimbări de structură. Va trebui să îmbunătățim modul de elaborare a subiectelor, baremul de corectură, de adaptare, dar nu vor fi schimbări majore. Nici la nivel de curriculum nu facem schimbări majore fără să îl avem foarte-foarte bine pregătit”, a spus Sorin Cîmpeanu, în emisiunea ”Actualitatea” moderată de Tudor Mușat.

În ceea ce privește extinderea perioadei de cursuri pentru care a pledat în repetate rânduri, ministrul Educației a arătat că în structura anului școlar 2021 – 2022 nu vor fi modificări ”din nevoia de predictibilitate”.

”Însă voi susține cu toate argumentele posibile nevoia de extindere a perioadei de cursuri începând cu septembrie 2022, deci cu anul următor, cu speranța că aceste argumente sunt înțelese, se va înțelege că sunt în favoarea elevilor, chiar dacă nu sunt în favoarea tuturor. La Ministerul Educației ne interesează educația, ne intereseză elevii. În speranța că vor fi acceptate, ele vor fi anunțate din timp și vor presupune o schimbare, să vedem, mai mică sau mai mare în structura anului școlar, repet nu 2021-2022, dar foarte posibil 2022-2023 ”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.