Ministrul Educației: Elevii care au contraindicații medicale vor avea în continuare acces la învățământ online. Pandemia nu s-a încheiat

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, după o întâlnire cu reprezentanții Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din România, că dorința comună este ca școala să înceapă cu prezență fizică pentru toți elevii la data de 13 septembrie. Elevii care au contraindicații certificate medical vor putea participa în continuare la cursuri în format online.

”Acei elevi care au contraindicații certificate medical vor trebui să aibă în continuare acces la învățământ online, pentru că pandemia nu s-a încheiat și vor avea în continuare acces la școala online acei elevi care au comorbidități sau contraindicații certificate medical”, a precizat ministrul.

Sorin Cîmpeanu a arătat că atât Ministerul Educației, cât și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți își doresc începerea școlii cu prezență fizică pentru toți elevii începând cu data de 13 septembrie.

”Sigur că da, luăm cu toții în considerare evoluții epidemiologice complet atipice. Nu ne dorim aceste evoluții, facem eforturi ca școlile să fie pregătite din toate perspectivele, rămânând în același timp optimiști și unii și alții că vom putea relua școala cu prezență fizică pentru toți elevii începând cu 13 septembrie”, a declarat ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a precizat că scenariile de funcționare a școlilor vor fi puse în aplicare doar dacă va fi nevoie: ”Ca variantă de rezervă este obligatoriu să le avem pregătite (n.red. – scenariile), dacă vom avea nevoie. Pe de altă parte, am spus că îmi manifest optimismul.

Optimismul este bazat pe ceea ce am anunțat deja: în școli se vor respecta în continuare regulile de protecție sanitară. Distanțare adecvată, reguli de igienă, aerisire spații de învățământ, purtarea din păcate încă obligatorie a măștii de protecție. Pentru că aceste reguli vor rămâne în vigoare, pentru că în școli avem în valoare absolută cei mai mulți vaccinați dintre toate categoriile socio-profesionale, pentru că în școli se respectă mai riguros aceste reguli, am dreptul să fiu optimist că vom putea începe cu prezență fizică.

În calitate de ministru, trebuie să dau dovadă de responsabilitate și să iau în calcul și varianta pe care nu ne-o dorim de a utiliza din nou aceste scenarii. Trebuie să le avem în vigoare pentru a fi utilizabile, dacă va fi nevoie. Dar sperăm că nu va fi nevoie de aceste scenarii”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.