Sorin Cîmpeanu, despre ”experiența tristă” de la Titularizare: 15 candidați au luat nota 1. Ce să faci cu nota 1? Ce profesor să devii când tu ai luat nota 1?

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri, la B1 TV, că examenul de titularizare de anul acesta a fost o ”experiență tristă”. Peste 5.000 de candidați nu au reușit să ia nota 5, a arătat ministrul, iar 15 candidați au luat 1: ”Ce să faci cu nota 1? Ce profesor să devii când tu ai luat nota 1?” 

”Realitatea este încă și mai tristă pentru că am avut peste 34.000 de candidați înscriși, 27.000 au ajuns să susțină proba scrisă. Deci de la 34.000 la 27.000 s-au pierdut pe drum. Au ajuns 25.000 de lucrări corectate, pentru că s-au mai pierdut și alții. Iar din 25.000 de lucrări corectate, doar 11.000 au reușit să ia peste nota 7.

Peste 5.000 de candidați nu au reușit să ia nota 5. Avem 15 candidați care au luat nota 1. Ce să faci cu nota 1? Ce profesor să devii când tu ai luat nota 1? Avem candidați care au fost excluși pentru fraudă. Deci este o experiență tristă aceea la titularizarea de anul acesta”, a declarat Sorin Cîmpeanu, în cadrul emisiunii „Actualitatea”, moderată de Tudor Mușat.

Ministrul Educației a semnalat în același timp deficiențele de la corectarea lucrărilor. ”Știu că o să supăr foarte multă lume, dar avem probleme inclusiv cu profesorii care au corectat, pentru că 97% din note au fost schimbate în urma contestațiilor. Au fost 6.245 de contestații și peste 6.000 s-au soldat cu schimbarea notei. Uneori cu diferențe între 2 și 3 puncte, între 3 și 4 puncte și am avut chiar și diferențe între 4 și 5 puncte.

Cu alte cuvinte, cineva care a luat nota 3 s-a trezit cu nota 8 sau invers. Este un lucru absolut inadmisibil. (…) Este un viciu major pentru profesorii care au făcut acea corectare. Am identificat acele situații și îi asigur că, atâta vreme cât voi avea decizia, nu vor mai corecta”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Citește și: 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.