Concursul pentru directorii de școli. Proba scrisă va avea loc pe 15 octombrie, probele de interviu – în lunile noiembrie-decembrie

0

Concursul pentru ocuparea posturilor de directori de școli va debuta la data de 14 septembrie și nu pe 27 iulie, cum propunea inițial Ministerul Educației. Anunțul a fost făcut, miercuri, de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după ședința Comisiei pentru Dialog Social. Potrivit ministrului, proba scrisă a concursului urmează să aibă loc pe 15 octombrie, iar pe parcursul lunilor noiembrie-decembrie se vor desfășura probele de interviu.

”Metodologia de concurs a fost avizată, urmând să se regleze o serie de aspecte la nivel de detalii. Lucrurile care sunt clare la acest moment sunt următoarele: la nivel de calendar – concursul va debuta în data de 14 septembrie, în condițiile în care anul școlar 2021-2022 începe în data de 13 septembrie.

În 14 septembrie demarează concursul pentru ocuparea posturilor de directori în toate școlile din România. În data de 15 octombrie va fi organizată proba scrisă. Pe parcursul lunilor noiembrie-decembrie, vom avea probele de interviu la nivelul fiecărei școli.

În data de 22 decembrie, mai exact în perioada 20-22 decembrie, vor fi emise deciziile de numire, numire începând cu luni, 10 ianuarie, dată la care începe semestrul II al anului școlar 2021-2022. Practic, întreg concursul pentru ocuparea posturilor de directori se va derula pe parcursul primului semestru din anul școlar 2021-2022”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a arătat că au fost argumente pro și contra, pe baza cărora ”Ministerul Educaţiei a înţeles că punând în balanţă aceste argumente pro şi contra este mai bine să demarăm concursul în data de 14 septembrie decât în data de 27 iulie cu proba scrisă, aşa cum a fost anunţat anterior”.

”Printre elementele care susţineau data de 27 iulie se regăsea nevoia de numire a directorilor interimari ale căror contracte expiră, dintre cei care au promovat concursul în data de 27 iulie. Vom vedea în ce măsură se va regla aspectul numirii interimarilor, deocamdată legea este foarte clară în această privinţă.

Important este să avem în anul şcolar viitor directori în fiecare şcoală, numiţi pe criterii de competenţă. Concursul va privilegia exclusiv criteriile de competenţă. După asta, la partea de numire, sigur că vom avea în vedere toate considerentele de ordin legal”, a explicat Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educaţiei anunța, săptămâna trecută, că va propune Comitetului pentru Dialog Social demararea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de directori în şcoli după 13 septembrie şi nu începând din 27 iulie, cum prevede metodologia aflată în dezbatere publică.

„O a doua problemă pusă în discuţie a fost aceea a ponderii între examenul scris şi proba de interviu. În proiectul de metodologie, avem o pondere de 40% examen scris, 60% probă de interviu pentru constituirea notei finale. Luăm în considerare şi vom discuta în Ministrul Educaţiei şi varianta în care ponderile vor fi 50% examen scris, 50% proba de interviu”, mai spunea ministrul Educației.

Citește și: Concursul pentru directori. Ministrul Educației: Propunerile vizează în principal calendarul și ponderea punctajelor celor două probe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.