Cum va începe școala în septembrie. Cîmpeanu: Sperând că nu vom avea un al patrulea val, toată lumea va reveni la şcoală cu prezenţă fizică

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți seară, că speră ca în toamnă să nu existe un al patrulea val al pandemiei de COVID-19, iar în data de 13 septembrie, când începe noul an școlar, toţi elevii să revină la şcoală cu prezenţă fizică. 

”Cu toţii sperăm asta (toți elevii să revină fizic la şcoală, în toamnă – n.red.). Avem sub 0,2 la mie rată de infectare, deci este o situaţie foarte bună din punct de vedere epidemiologic. Avem peste 4 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă. Avem în sistemul de educaţie 60% dintre angajați care erau vaccinați în urmă cu mai bine de 10 zile, acum am depășit procentul de 60% şi, sperând cu toţii că nu vom avea un al patrulea val, sigur că pe 13 septembrie, toată lumea va reveni la şcoală cu prezenţă fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Întrebat dacă se pot face serbări la final de an școlar, ministrul Educației a arătat: ”Intră sub incidența organizării de evenimente cu caracter general. În măsura în care se respectă regulile generale, da, se poate.”

Citește și: Ministrul Educației: Ultima săptămână de şcoală este rezervată încheierii mediilor. Fiecare zi cu prezență fizică este un bun important câștigat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.