EMA a autorizat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani

0

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat, vineri, utilizarea vaccinului anti-COVID-19 de la Pfizer/BioNTech pentru tinerii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, devenind primul vaccin autorizat pentru a fi administrat adolescenţilor din cele 27 de state ale Uniunii Europene, informează AFP.

”Aşa cum era prevăzut, comitetul pentru medicamente de uz uman din cadrul EMA a autorizat astăzi utilizarea vaccinului Pfizer/BioNTech pentru adolescenţi de la 12 la 15 ani”, a declarat Marco Cavaleri, responsabil cu strategia vaccinală a EMA, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, declara, joi, că autorităţile române vor aproba cât de repede posibil vaccinarea cu Pfizer a copiilor între 12 şi 15 ani – raportat la o decizie a Agenţiei Europene a Medicamentului (EMA) pe acest subiect, aşteptată vineri – pentru a începe imunizarea la această grupă de vârstă.

„Aşteptăm cu nerăbdare decizia Asociaţiei Europene a Medicamentului. Cât de repede posibil, vom aproba şi noi şi vom începe vaccinarea la această grupă de vârstă. Evident că vaccinarea va avea nevoie şi de acordul informat al părintelui. Sperăm să existe o cât mai mare colaborare cu părinţii şi cu medicii de familie, aşa încât copiii care, din nou, nu neapărat suferă şi nu dezvoltă forme foarte severe, dar sunt un vector important de transmitere, să se vaccineze în număr cât mai mare”, a spus Ioana Mihăilă.

Citește și: Maraton de vaccinare pentru adolescenţii între 16 şi 18 ani, organizat în perioada 31 mai – 1 iunie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.