Valeriu Gheorghiţă: Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19. Programarea se va face prin contul părinţilor

0
Foto: pixabay.com

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a campaniei de imunizare anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă, anunţă că, de săptămâna viitoare, se va putea permite programarea la vaccinare a copiilor de 12 – 15 ani, după ce vineri Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat autorizarea serului Pfizer BioNTech pentru această grupă de vârstă, transmite Agerpres.

Veşti bune! Copiii cu vârsta între 12 şi 15 ani se pot vaccina împotriva COVID-19! Agenţia Europeană a Medicamentului a recomandat astăzi autorizarea vaccinului COVID-19 de la compania BioNTech Pfizer pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani. Datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranţă şi o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală. În grupul copiilor care au fost vaccinaţi nu s-au înregistrat cazuri de COVID-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinaţi. Odată cu această autorizare facem încă un pas spre normalitate!”, afirmă Valeriu Gheorghiţă, pe platforma RO Vaccinare.

El precizează că schema de vaccinare şi modalităţile de programare sunt la fel ca la populaţia adultă.

„Este important de menţionat că este obligatorie acordarea consimţământului informat de către părinţi sau de către tutorele legal. În acest moment, platforma de programare este în curs de optimizare, iar de săptămâna viitoare va putea permite programarea prin contul părinţilor”, a punctat preşedintele CNCAV.

Citește și: EMA a autorizat vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.