Ministrul Educației: Pe perioada verii, încurajăm organizarea de tabere de vară în care să se facă şi ore remediale

0
Foto: pixabay.com

Ministerul Educaţiei încurajează organizarea taberelor de vară în care să se facă şi ore remediale, a declarat, vineri, ministrul Sorin Cîmpeanu, relatează Agerpres.

Foarte mulţi au înregistrat dificultăţi şi din perspectiva accesului la echipamente, şi din perspectiva conectivităţii, şi din perspectiva lipsei de pregătire a cadrelor didactice pentru predarea on-line, din diverse motive. Pierderile au fost foarte mari. Ministerul Educaţiei susţine recuperarea pe întreg anul şcolar viitor 2021/2022. Din păcate, pentru elevii claselor terminale, finalizând acest ciclu de învăţământ, acest lucru nu va mai fi posibil. Pe perioada verii, încurajăm organizarea de tabere de vară în care să se facă şi ore remediale„, a declarat, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a subliniat că aceste tabere trebuie să fie iniţiativa şcolii, a profesorilor şi a elevilor. Todată, ministrul s-a arătat optimist în ceea ce priveşte începerea anului şcolar 2021-2022 pe data de 13 septembrie.

„Cu toţii sperăm să nu existe un alt val pandemic. Sunt convins că pe 13 septembrie (…) vom putea să începem şcoala normal, cu prezenţă fizică, fără a avea şcoli în care să se impună un regim de predare on-line, obligat de rata de infectare crescută.

Pe de altă parte, ne pregătim puternic pentru digitalizarea educaţiei şi sunt convins că vor fi situaţii ca acolo unde vor fi întrunite toate condiţiile – şi mă refer aici la conectivitate, disponibilitatea echipamentelor şi pregătirea accentuată a cadrelor didactice pentru predarea on-line şi existenţa platformelor de evaluare şi examinare dedicată, specializată – în funcţie de specificul disciplinei, se vor putea susţine şi ore on-line, de data asta voluntar, fără a fi obligat cineva. Doar cei care doresc să promoveze acest sistem de învăţământ vor avea ocazia”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a adăugat că unul dintre „punctele bune” ale acestei pandemii a fost îmbunătăţirea abilităţilor digitale ale elevilor şi profesorilor, conştientizarea importanţei predării digitale, acolo unde ea se potriveşte.

„Pentru că suntem obligaţi să luăm în considerare şi alte variante, vom solicita ca în contractul de şcolarizare să prevedem situaţia în care, dacă vom fi obligaţi să mai trecem la predarea on-line, să acceptăm de la bun început cu toţii că lucrăm cu camerele deschise„, a subliniat Cîmpeanu.

Citește și: Cîmpeanu: Foarte mulţi elevi de clasa a XII-a au preferat să se vaccineze pentru a fi siguri că nu vor întâmpina dificultăţi la examenul de Bacalaureat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.