Examenul scris pentru ocuparea posturilor de directori în toate şcolile din România va avea loc pe 27 iulie – ministrul Educației

0
Foto: accentmedia.ro

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat, vineri, că examenul pentru ocuparea posturilor de directori va fi oganizat în data de 27 iulie, urmând ca interviurile să fie susţinute după luna august, care va fi una de vacanţă pentru sistemul de învăţământ, relatează news.ro. Vor fi scoase la concurs 10.000 de posturi de directori şi directori adjuncţi în învăţământul preuniversitar.

 „Pe data de 27 iulie, după finalizarea tuturor activităţilor specifice în învăţământul preuniversitar, dorim să organizăm examenul scris pentru ocuparea posturilor de directori în toate şcolile din România. 27 iulie”, a anunţat ministrul Educaţiei, vineri seară, la Antena 3.

Conform ministrului, este vorba despre 10.000 de funcţii de directori şi directori adjuncţi şi este nevoie de aceste concursuri întrucât expiră mandatele actualilor titulari pentru jumătate dintre ei, iar pentru cealaltă jumătate mandatele fuseseră prelungite în prima lună a anului.
 
„Este nevoie de organizarea unui concurs naţional pentru că guvernanţa şcolilor reprezintă coloana vertebrală a sistemului de învăţământ din România. Procesul va continua pentru a nu încărca luna august cu acţiuni profesionale, după ce au fost greu încercaţi în aceeaşi măsură şi elevii şi cadrele didactice am considerat că o lună de vacanţă este binemeritată. Vom continua concursul în toamnă, după începerea şcolii, cu partea de interviu”, a afirmat Cîmpeanu.

Acesta a menţionat că îşi doreşte ca partea de interviu „să privilegieze criteriile de competenţă”, subliniind că din comisiile care vor evalua interviurile vor face parte un reprezentant al Inspectoratului Şcolar, unu sau doi reprezentanţi ai şcolii aleşi prin vot secret al cadrelor didactice titulare, un reprezentant al autorităţii locale şi un al cincilea membru desemnat de către firmă cu un departament puternic de resurse umane sau de o universitate.

Citește și: Concursurile pentru ocuparea posturilor de directori de școli. Cine ar urma să facă parte din comisia de interviu, în etapa a doua

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.