Ministrul Educației: Activităţile remediale vor putea fi organizate, la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, că activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară, în localitățile în care rata de infectare este mai mică de 6 la mia de locuitori. Ministrul a mai precizat că luni va semna ordinul prin care se modifică structura anului şcolar, mai puțin pentru elevii claselor terminale.

”Pentru reducerea decalajelor din sistemul de educație, va fi permisă organizarea orelor remediale/de recuperare chiar și în perioada vacanțelor, acolo unde rata de infectare este mai mică de 6/1000. De asemenea, grădinițele vor putea organiza activități educaționale cu copiii, cu avizul DSP. Zilele suplimentare în vacanța de primăvară se pot transforma în zile de școală cu prezență fizică în toate școlile, în luna iunie”, a transmis Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a anunțat de asemenea, într-o conferință de presă, că ordinul de ministru referitor la modificarea structurii anului şcolar va fi semnat în cursul zilei de luni.

”Şcolile nu se închid, pentru că elevii claselor terminale a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a nu vor avea programul modificat. Deci avem 20 de zile de vacanţă, 10 zile pentru sărbătorile pascale catolice, între 2 şi 11 aprilie, şi 10 zile de vacanţă pentru sărbătorile pascale ortodoxe, între 30 aprilie şi 9 mai.

Cele două săptămâni de vacanţă suplimentare se pot transforma în zile de şcoală cu prezenţă fizică. Nu se închid pentru că vor funcţiona clasele terminale, chiar dacă predarea se face online.

Spun că nu se închid, deoarece, un lucru foarte important, activităţile remediale vor putea fi organizate la cerere, inclusiv pe perioada vacanţei de primăvară. Acest lucru va avea ca obiectiv micşorarea decalajelor generate de predarea online. De asemenea, grădiniţele vor putea solicita efectuarea de activităţi didactice cu copiii, cu avizul DSP”, a spus Sorin Cîmpeanu, citat de Agerpres.

Citește și: Vacanța de primăvară rămâne de o lună, cursurile se vor încheia pe 25 iunie. Pentru clasele terminale, structura anului școlar nu se modifică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.