Simularea pentru BAC nu se va organiza săptămâna aceasta în 78 de licee din ţară. Ministrul Educației: Este vorba despre 5% din numărul de licee

0

SIMULARE BAC 2021. Aproximativ 7.500 de elevi din întreaga ţară nu vor putea susţine, în această săptămână, simulările pentru examenul naţional de Bacalaureat, a declarat, duminică seara, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educației a precizat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că este vorba despre 78 de licee, din totalul de 1.576, în care nu se va putea susţine simularea pentru Bacalaureat, scrie Agerpres.

”Se cunosc şcolile care organizează simularea pentru examenul de Bacalaureat. Proba de Limba română este programată în cursul zilei de mâine, marți avem Matematică sau Istorie, miercuri avem o altă probă şi joi este proba la Limba maternă.

Sunt 78 de licee în care nu se va susţine săptămâna aceasta examenul de simulare pentru Bacalaureat. Sunt 37 de licee în Timiș, sunt 21 de licee în Braşov, sunt 14 licee în judeţul Ilfov şi apoi sunt în Maramureş şi alte județe câte un liceu. Deci 78 de licee din 1.576. 

Este vorba de 5% din numărul de licee, este vorba de 5% din numărul de elevi, circa 7.500 de elevi care nu vor putea susţine simularea deoarece se află în zone carantinate”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

  • Vezi AICI Lista cu rata de incidență înregistrată în fiecare localitate, actualizată duminică, 21 martie

Luni, 22 martie, începe simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. În localitățile unde rata de incidență depășește 6 cazuri la mia de locuitori, conform unui ordin al ministrului Educației, simulările examenelor naționale vor putea fi organizate, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Calendarul Simulării examenului național de Bacalaureat 2021

    • 22 martie 2021: Proba E.a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
    • 23 martie 2021: Proba E.c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
    • 24 martie 2021: Proba E.d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării
    • 25 martie 2021: Proba E.b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
    • 31 martie 2021: Afișarea rezultatelor

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.