Simularea examenului de Bacalaureat, amânată în Timișoara și în alte două localități din județ. Probele, reprogramate în aprilie

0

Inspectoratul Școlar Județean Timiș a decis, duminică, ca simularea examenului de Bacalaureat să se amâne pentru perioada 12-16 aprilie 2021 în municipiul Timișoara și în localitățile Giroc și Lovrin. În localitățile cu rata de infectare sub 6 cazuri la mia de locuitori, simularea examenului de BAC va începe luni, 22 martie.

Peste 3.400 de elevi de clasele a XII-a şi a XIII-a din Timişoara şi din alte două localităţi, în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 este ridicată, vor susţine probele scrise din cadrul simulării examenului de Bacalaureat în perioada 12-16 aprilie, scrie Agerpres.

În total, 37 de unităţi de învăţământ liceal din judeţ trebuiau să înceapă simulările de luni, dar s-a decis amânarea în cazul a 20 dintre ele, aflate în Timişoara, Giroc şi Lovrin.

Decizia de amânare a simulării a fost luată duminică, la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş.

S-a ţinut cont de actuala situaţie epidemiologică de la nivelul judeţului Timiş, care are o rată de infectare ridicată cu virusul SARS-CoV-2 (6,01), respectiv de la nivelul municipiului Timişoara (8,19), se arată într-un comunicat al IŞJ Timiş.

În Timişoara sunt 2.635 de elevi de clasa a XII-a şi 723 de clasa a XIII-a (total 3.358), în Giroc 29 de elevi de clasa a XII-a, iar în Lovrin, 46.

Potrivit IŞJ Timiş, măsura de amânare a simulărilor este luată în baza unor ordine ale Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii din luna martie.

În judeţul Timiş, pentru celelalte 17 unităţi de învăţământ liceal, simularea probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat se desfăşoară conform calendarului stabilit la nivel naţional de către Ministerul Educaţiei, în perioada 22-25 martie 2021. Astfel, luni vor intra în simulările de Limba şi literatura română 1.499 de liceeni, din care 1.254 de elevi de clasa a XII-a şi 245 de clasa a XIII-a.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică, prelungirea carantinei pentru încă 72 de ore pentru municipiul Timişoara şi comunele Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa, cu aplicabilitate imediată, din data de 22 martie, de la ora 00,00.

Ca urmare a situaţiei existente în perimetrul format din raza administrativ-teritorială a municipiului Timişoara şi a comunelor limitrofe, unde rata de incidenţă este ridicată, iar în baza datelor furnizate de CNCCI, gradul de ocupare a paturilor COVID ATI în judeţul Timiş a atins capacitatea maximă, în vederea limitării riscului ridicat de transmiterea SARS-CoV-2 printre comunităţile vizate, s-a stabilit prelungirea carantinei pentru încă 72 ore pentru ariile teritoriale din judeţul Timiş, respectiv municipiul Timişoara şi comunele Moşniţa Nouă, Ghiroda, Giroc, Dumbrăviţa, cu aplicabilitate imediată din data de 22 martie, ora 00,00″, informează un comunicat transmis Agerpres.

Conform sursei citate, această decizie a fost luată prin Ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, în urma consultării cu conducerea Ministerului Sănătăţii, „dată fiind lipsa întrunirii numărului minim de voturi care să permită adoptarea unei hotărâri a CJSU Timiş în ceea ce priveşte măsurile necesar a fi aplicate în vederea limitării noului virus, în pofida recomandărilor furnizate de DSP, ale avizelor şi recomandărilor INSP”.

Luni, 22 martie, începe simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat. În localitățile aflate în carantină, conform unui ordin al ministrului Educației, simulările examenelor naționale vor putea fi organizate, cu prezență fizică, după încetarea măsurilor de carantinare, dar nu mai târziu de 15 mai 2021.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.