Sorin Cîmpeanu, despre rezultatele de la simularea examenului de Bacalaureat: ”Sunt surprinzător de bune”

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că rezultatele simulării examenului de Bacalaureat din acest an sunt ”surprinzător de bune”, având în vedere că anul școlar s-a desfășurat în condiții de pandemie, iar predarea online a generat pierderi majore. 

”Față de specificul acestui an, rezultatele sunt surprinzător de bune, pentru că ele sunt mai bune decât în anii 2016, 2017, 2018 în care nu a fost pandemie, nu au fost acele pierderi generate de predarea online și totuși a fost procentul de promovare mai scăzut decât anul ăsta. (…)

Un element esențial: anul acesta am fost acuzați că la simulare am dat subiecte prea grele. Deci cauza, motivul nu este un grad de dificultate mai scăzut, mai redus, ci, pur și simplu, elevii au fost bine pregătiți”, a spus ministrul la Digi 24.

Sorin Cîmpeanu a reamintit că programa pentru Evaluarea Națională și examenul de Bacalaureat 2021 a fost modificată.

”Programa pentru examen, fiec că vorbim de Bacalaureat, fie că vorbim de Evaluarea Națională, a fost deja adaptată specificului acestui an școlar. Adică au fost scoase de către fiecare colectiv de cadre didactice acele noțiuni care nu au fost considerate strict esențiale. Și au fost scoase uniform, nu în bloc, dintr-o anumită parte a materiei la o anumită disciplină”, a arătat ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.