Olimpiada de Bunătate. O întâmplare de la școală cu „oameni mari în trupuri de copii”, relatată de învățătoarea Oana Bogdana Bucșa

0
O poveste de la ora de Arte. Sursa foto: Arhiva personală - înv. Oana Bogdana Bucșa

La începutul lunii martie debuta ”Olimpiada de Bunătate”, o invitație adresată de învățătoarea Geanina Spiriduș tuturor celor care doresc să povestească despre ”binele” întâlnit în fiecare zi, despre oamenii buni și lucrurile pozitive din jur. Oana Bogdana Bucșa, învățătoare la Școala „Mihai Viteazu” din Șelimbăr, a răspuns provocării și a relatat o întâmplare de la școală „cu <oameni mari> în trupuri de copii”.

„Vineri, ora de arte pe final, clasa a II-a, se aude că un pahar de pictură, fără capac, se izbește de podea. Aceluiași băiețel, puțin stângaci, cu un bun simț ieșit din comun, i se răstoarnă paharul cu apă murdară pe parchet.

<Doamna, iarăși s-a vărsat paharul lui C.R., ca și ora trecută!> Băiatul a rămas blocat. Până să înaintez eu să ajut, aceiași doi copii, care săriseră în ajutor și ora precedentă, erau lângă el. Unul a fugit după șervete de mâini, celălalt a scot pachetul propriu de șervețele. Niciunul nu părea să remarce sau nu i-a spus băiatului să nu mai stea să se uite la ei și să îi ajute.

Cu toate acestea, la final, când i-am ajutat să finalizeze ștersul (împreună cu băiatul în cauză), unul dintre ei mi-a spus: „Mulțumim, doamna, că ne-ați ajutat să rezolvăm problema!”

Observații importante: 1. Cei trei băieți sunt colegi de clasă, însă nu sunt prieteni apropiați; 2. Provin din medii socio-culturale foarte diferite; 3. Au potențial activ de învățare diferit.

Și totuși, care e punctul comun?!? Noroc că exact în acea zi am hotărât că mai bine aburită, cu ochelarii pe nas, decât fără, și cu dureri de cap! Emoția puternică s-a simțit doar în glasul meu, dar lacrimile am putut să le pitesc după sticla aburită. Am observat atunci cum copiii noștri devin oameni mari și ne oferă total dezinteresat lecția neprețuită a iubirii de aproapele lor.”

SparkNews.ro susține demersul inițiat de învățătoarea Geanina Spiriduș. Dacă ai o poveste, intră și scrie pe Olimpiada de Bunătate!

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.