”Olimpiada de Bunătate” își așteaptă poveștile. Toți cei care doresc să scrie sau să citească exemple de bine și de frumos se pot înscrie în grup

0
Foto: facebook.com/Olimpiada de Bunătate

Olimpiada de Bunătate s-a deschis. O idee desprinsă dintr-o întâmplare reală a prins viață și deschide șirul poveștilor despre ceea ce este pozitiv, frumos, bun în jurul nostru. Toți cei care doresc să împărtășească o întâmplare, o experiență, o întâlnire cu un om bun sunt așteptați să o relateze în câteva rânduri pe grupul creat de învățătoarea Geanina Spiriduș. Poți fi povestitor, dar poți fi și cititor al unor exemple de bunătate pe care le trăim cu toții, dar poate că nu le vedem atât de ușor.

”Ai observat ceva bun, plin de blândețe, civilizat, normalul acela cu politețe, bun simț și atitudine firească, dar plină de frumos și bunătate? Aici este locul potrivit să povestești.” Este invitația pe care învățătoarea Geanina Spiriduș o lansează către toți cei care, începând de astăzi, calcă ”pragul” Olimpiadei de Bunătate, un loc în care vor fi adunate binele și frumosul.

Grupul de Facebook ”Olimpiada de Bănătate” se adresează povestitorilor și deopotrivă cititorilor și se dorește a fi un loc al atitudinilor pozitive, fără conflicte și aspectele negative din viața de zi cu zi. ”Aici povestim, scriem, citim, apreciem și ne bucurăm, învățăm, remarcăm. Aici vedem împreună binele din oameni. Cred că e un grup potrivit pentru tine! Fii plin de bunătate și – cu ochi bun – caută binele și bunătatea în jur!”, este îndemnul învățătoarei Geanina Spiriduș.

SparkNews.ro susține ”Olimpiada de Bunătate”. Dacă ai o poveste, te așteptăm în grup! Scrie experiența trăită sau bucură-te alături de ceilalți!

Astăzi, în ziua deschiderii Olimpiadei de Bunătate, învățătoarea din Bacău a transmis și un mesaj audio, în care explică scopul grupului creat și cum va funcționa acesta:

”Deși să ni se întâmplă un buchet frumos și divers de lucruri bune, atât nouă cât și celor din jur, deși înfăptuim atâta bine, deși avem acces la atâta blândețe și atâta bunătate, totuși când suntem puși să povestim, să relatăm, selectăm din întreg doar ceva care ne-a supărat și ne-a nemulțumit, învățându-ne astfel inima, mintea să se alimenteze cu o stare permanentă de nemulțumire și de a căuta nimic bun sub soare în viața noastră sau în oamenii din jur. Ceea ce este fals. Trăim o realitate care nu ne aparține și pe care am învățat să o trăim din manipulările altora.

Ce putem să facem: putem să ne ajutăm mai întâi noi pe noi înșine și apoi noi pe ceilalți, noi între noi și ajutorul este foarte simplu. Să ne antrenăm în fiecare zi ochiul, ochiul acela bun, inima și felul nostru de a fi de a vedea ce-i bun, ce-i plin de blândețe, ce-i normal, ce-i firesc, dar atât de frumos în oameni.

Poți scrie în câteva rânduri povestea pe care ai văzut-o, o vom citi cu toții și nu vom scrie despre lucrurile care nu au mireasma bunătății.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.