Cum se vor susține examenele naționale în localitățile carantinate. Ministrul Educației: ”Am iniţiat deja discuţiile la nivelul CNSU”

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că a iniţiat discuţii la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru ca examenele de Evaluare Națională și BAC 2021 să se desfășoare cu prezență fizică chiar și în localităţile carantinate, dacă astfel de localități vor exista la momentul susţinerii examenelor naţionale. ”Nu va exista niciun elev în această ţară care să nu poată susţine examene naţionale indiferent de situaţia epidemiologică”, declară ministrul.

Profit de orice ocazie pentru a îndemna încă o dată la maximă responsabilitate, la respectarea strictă a regulilor pentru a diminua aşa şansele de a ajunge în această situaţie să depăşim 6 la mie. Dacă totuşi se depăşeşte 6 la mie, se suspendă orice activitate şcolară, din păcate, nu este nimic de discutat aici. Cu o singură excepţie, deşi nu ne dorim, deşi eu personal sunt convins că nu vom ajunge să avem localităţi carantinate pe durata examenelor naţionale, am iniţiat deja discuţiile la nivelul CNSU pentru a lua în considerare o excepţie pentru derularea examenelor naţionale cu prezenţă fizică la datele stabilite”, a afirmat duminică Sorin Cîmpeanu, într-o intervenţie la postul Digi 24, citat de Agerpres.

Ministrul Educației a adăugat că „nu va exista niciun elev în această ţară care să nu poată susţine examene naţionale indiferent de situaţia epidemiologică”.

Să ajungem în perioada examenelor naţionale şi vom avea răspuns (cu privire la situaţia epidemiologică din ţară n.red.) Ce vă pot spune acum, cu toată responsabilitatea, nu va exista niciun elev în această ţară care să nu poată susţine examene naţionale indiferent de situaţia epidemiologică. Aceste examene naţionale sunt de maximă importanţă, definitorii pentru viitorul oricărui tânăr. Va exista înţelegere şi asigur orice elev că examenele naţionale se vor da la datele planificate cu prezenţă fizică”, a mai subliniat ministrul Educaţiei.

Conform modificărilor aduse sâmbătă prin Ordinul comun al Ministrului Educaţiei şi Ministrului Sănătăţii referitor la măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARSCoV-2, „este permisă organizarea cu prezenţa fizică, în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a simulărilor examenelor naţionale şi a examenelor pentru anii terminali; evaluărilor naţionale”.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here