Prefectul Capitalei anunță controale în unitățile de învățământ din București începând de luni, 8 februarie

0

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat că de luni vor fi făcute „controale sistematic” în unităţile de învăţământ. ”Chiar începând de luni vor fi făcute controale sistematic şi periodic şi susţinut în toate unităţile de învăţământ, inclusiv de către DSP, inclusiv de către Inspectoratul Şcolar, de către toate structurile cu atribuţii şi urmărim tocmai respectarea cu stricteţe a condiţiilor impuse în actele normative”, a precizat prefectul, conform Agerpres.

”În perioada următoare, dacă situaţia o va impune, anumite unităţi şcolare îşi vor suspenda activitatea şi vor trece în online sau unităţile şcolare care au la acest moment activitatea suspendată şi desfăşoară începând de luni doar cursuri online, dacă situaţia se remediază, vor putea să treacă la scenariul 2, cu prezenţa preşcolarilor, a elevilor claselor I-IV şi clase terminale faţă în faţă”, a spus Traian Berbeceanu, după şedinţa Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

El a menţionat că în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti sunt asigurate materialele de protecţie necesare – măşti şi dezinfectanţi.

„Se poate asigura distanţa de un metru peste tot, pentru că, pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, s-a întrunit Consiliul de Administraţie, care a evaluat situaţia unităţii respective şi a transmis Inspectoratului Şcolar scenariul în care doresc să funcţioneze şi în care apreciază că pot să funcţioneze în siguranţă„, a subliniat Berbeceanu.

Ionel Puşcaş, inspector şcolar general în cadrul IŞMB, a menţionat că în şcoli s-au efectuat verificări vizând condiţiile pentru reluarea activităţii atât din partea Ministerului Educaţiei, cât şi din partea Inspectoratului Şcolar.

„Din toate punctele de vedere, inclusiv acestea care se referă la asigurarea logisticii necesare pentru desfăşurarea activităţilor online, şcolile la nivelul Bucureştiului stau bine şi foarte bine”, a menţionat Ionel Puşcaş.

Cursurile vor fi reluate faţă în faţă începând de luni în unităţile de învăţământ din Capitală, cu excepţia a cinci şcoli, a anunţat anterior prefectul Traian Berbeceanu.

Citește și: În Capitală, revin de luni în clase copiii de grădiniță, elevii din clasele primare, a VIII-a și a XII-a. Cinci unități de învățământ continuă cursurile online

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here