Ministrul Educației, despre profesorii care vor preda online: Orarul va trebui adaptat astfel încât elevii să aibă grupate orele online într-o singură zi

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut, luni, noi precizări referitoare la profesorii care vor rămâne acasă și vor preda online din cauza problemelor medicale, spunând că fiecare școală va trebui să adapteze orarul astfel încât elevii să aibă grupate orele online într-o singură zi.

Ministrul Educației a amintit, într-o conferință de presă, care sunt categoriile de elevi și profesori care vor face școală online și după redeschiderea unităților de învățământ, în cazul în care marți se va lua o astfel de decizie.

Potrivit ministrului, prima categorie este cea a elevilor care au vulnerabilități medicale și pentru aceștia va fi asigurat procesul de predare-învățare online.

”A doua categorie: elevii care prezintă simptome. Recomandarea Ministerului Sănătății și a Ministerului Educației este aceea de a rămâne acasă și de a nu intra în colectivitate. Deci, învățare online. A treia categorie: elevi care au aparținători în familie cu vulnerabilități medicale, certificate ca atare, și pentru aceștia vom fi datori să asigurăm învățare-predare online. Cea de-a patra categorie: profesori care au vulnerabilități cronice, certificate medical. Aceștia vor asigura de asemenea procesul de învățare online. A cincea și ultima categorie specială: profesori care, la rândul lor, prezintă simptome.

Atunci când profesorul are vulnerabilități cronice care îl împiedică să fie prezent în școală, programul-orar va trebui adaptat de către fiecare școală în așa fel încât elevii să aibă grupate acele ore online într-o singură zi”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Dacă, spre exemplu, avem profesorul de matematică cu interdicție de a se prezenta fizic la școală, orele de matematică vor fi grupate într-o singură zi a săptămânii pentru a nu ajunge în situația în care elevii fac de la 8.00 la 9.00 ore cu prezență fizică, după care de la 9.00 la 10.00 trebuie să facă online și să revină la prezență fizică”, a explicat ulterior ministrul în aceeași conferință de presă.

Întrebat câți profesori ar putea lipsi începând de pe data de 8 februarie de la școală, ministrul Educației a răspuns că nu există încă o astfel de situație, dar aceste informații vor putea fi aflate în cadrul unei videoconferințe cu inspectoratele școlare, ce va avea loc în următoarele zile.

În privința elevilor cu vulnerabilități medicale care vor continua să facă școala online, Sorin Cîmpeanu a arătat că aceștia vor avea acces la ore prin intermediul videocamerelor.

”De asemenea, cadrele didactice vor trebui să aibă în continuare atenție personalizată pentru acești copii, așa cum s-a putut și până acum, dificil, foarte dificil pentru că era vorba de jumătate fizic – jumătate online”, a completat ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.