În București, doar copiii de grădiniță și elevii din clasele primare vor reveni în clase pe 8 februarie, dacă municipiul rămâne în scenariul roșu

0

Capitala se află în acest moment în scenariul roșu și dacă rata de infectare nu va coborî sub 3 cazuri la mia de locuitori, pe data de 8 februarie vor reveni fizic, în clase, doar copiii de grădiniță și elevii din clasele primare. Conform scenariului prezentat de președintele Klaus Iohannis, elevii din clasele gimnaziale și de liceu vor învăța în continuare în sistem online în localitățile care se încadrează în scenariul roșu.

Potrivit datelor prezentate, joi, de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), Bucureştiul înregistrează o rată de infectare de 3,62 cazuri la mia de locuitori.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că în localitățile aflate în scenariul roșu, unde se înregistrează o rată de infectare de peste 3, se deschid doar grădinițele și clasele primare. În cazul în care Bucureștiul ar trece în scenariul galben, ar veni la școală și clasele a VIII-a și a XII-a.

Scenariile pentru semestrul II:

  • Scenariul verde: toți elevii merg la școală.
  • Scenariul galben – copiii de grădiniță, elevii din clasele primare, a VIII-a și a XII-a merg la școală, celelalte clase învață în on-line.
  • Scenariul roșu, când se depășește rata de infectare 3: sunt deschise doar grădinițele și clasele primare.
  • Când rata de infectare este mai mare de 6: școlile sunt închise, se învață în sistem on-line.

Klaus Iohannis a precizat că o decizie finală privind redeschiderea școlilor, conform scenariilor prezentate, se va lua pe 2 februarie când se va face o reevaluare a situației epidemiologice.

”Este foarte important de știut că toate aceste lucruri vor deveni realitate în măsura în care situația pandemică nu se înrăutățește grav. (…) În data de 2 februarie, înainte să înceapă școală, vom face tot împreună o reevaluare a situației pandemice și decizia finală – repet, decizia finală – va fi luată pe 2 februarie. Dar, încă o dată, dacă evoluția pandemiei va fi cum a fost în ultimele săptămâni, se va intra pe acest scenariu pe care tocmai l-am descris”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Iohannis: Din 8 februarie, majoritatea școlilor se vor redeschide. Se revine la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.