Circa 65 de mii de elevi se află în situația de a nu avea media încheiată pe semestrul I. Măsurile anunțate de Ministerul Educației

0
Foto: constantadeazi.ro

Ministerul Educației a informat, luni, că un număr de circa 65 de mii de elevi se află în situația de a nu avea media încheiată pe semestrul I. ”Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situație era de aproximativ 15.000”, precizează Ministerul Educației. Printre măsurile anunțate de minister se numără prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare în semestrul I de la patru până la opt săptămâni în semestrul al II-lea.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a organizat, luni, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali, tema principală fiind identificarea numărului de elevi aflați în situație de risc cu privire la neîncheierea situației școlare pentru semestrul I, precum și măsurile ce se impun în această situație.

”La acest moment, conform datelor transmise de către unitățile școlare, prin intermediul inspectoratelor școlare județene/ISMB, se estimează că un număr de cca.65.000 de elevi se află în situație de risc cu privire la neîncheierea mediei pe semestrul I din cauza imposibilității de acces la resursele tehnologice – factor principal, la care se adaugă și alte motive precum neparticiparea la cursuri, situații medicale etc. Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situație era de aproximativ 15.000”, precizează Ministerul Educației.

Potrivit sursei citate, măsurile identificate până în acest moment sunt:

  • Desfășurarea de activități remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanțare pentru plata cadrelor didactice.
  • Prelungirea perioadei de încheiere a situațiilor școlare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea.
  • Posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

Citește și: Ministrul Educației, despre acțiunile remediale: ”Dacă este nevoie de organizare la nivelul zilei de sâmbătă, va decide fiecare cadru didactic”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here