Ministrul Educației, despre acțiunile remediale: ”Dacă este nevoie de organizare la nivelul zilei de sâmbătă, va decide fiecare cadru didactic”

0

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică seara, că acțiunile remediale ce ar urma să fie organizate în semestrul II, odată cu reluarea cursurilor în format fizic, se vor face după orele normale, iar cadrele didactice vor decide dacă se va recupera și în zilele de sâmbătă, ”în funcţie de volumul pierderilor” identificate.

Ministrul a arătat că acțiunile remediale ar trebui să fie organizate de îndată ce începe semestrul II și ”vom putea beneficia de prezență fizică”. ”Dacă nu vom avea prezență fizică, vom avea o mare-mare problemă”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu a explicat că acțiunile remediale vor fi desfășurate după orele normale și a venit cu precizări privind organizarea acestora în zilele de sâmbătă.

”După orele normale, vor trebui organizate acțiuni de recuperare, deci după ore. Va fi un volum de ore mai mare, evident. Pentru elevi un efort mai mare, pentru profesori, un efort mai mare, care va trebui să fie plătit și v-am spus că sunt identificate sursele de finanțare.  (…) Dacă este nevoie de organizare la nivelul zilei de sâmbătă, va decide fiecare cadru didactic, în funcţie de volumul pierderilor pe care îl va identifica. Nu te poţi antepronunţa. Poate este suficient să vii două-trei ore în fiecare zi”, a declarat ministrul.

În ceea privește mecanismul prin care profesorii vor fi plătiți în plus pentru orele remediale, Sorin Cîmpeanu a explicat:

„Ordonanţa de Urgenţă 178 are prevăzut un cuantum de 200 de lei pe lună per elev, e vorba de 500 de lei pe lună, dacă o şcoală are 1000 de elevi care sunt în situaţia în care au nevoie de acţiuni remediale –  şi este un exemplu deloc departe de realitate – vor fi 500.000 de lei (…) pe care Ordonanţa spune că îi poţi duce către plata utilităţilor şi către plata salariilor pentru acţiuni remediale. Eu, ca ministru, insist la construcţia bugetului să crească costul standard per elev destinat cheltuielilor materiale, unde intră utilităţile şi să degrevăm aceste sume de cheltuielile materiale, să meargă totul către plata profesorilor pentru acţiuni remediale.”

 

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.