Cîmpeanu: Semestrul I va fi încheiat în sistem online. Data de 8 februarie este o dată pe care ne-o dorim cu toții pentru începerea semestrului II în format fizic

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, la finalul consultărilor cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie, ai elevilor şi ai părinţilor, că semestrul I se va încheia în sistem online și că data de 8 februarie este cea ”pe care ne-o dorim cu toții pentru începerea semestrului II în format fizic”, dacă situația epidemiologică o va permite.

„Semestrul I va fi încheiat în sistem online. Prevederile Legii 55, legea stării de alertă pentru educație, au expirat în data de 31 decembrie. Ieri, am adoptat o Ordonanță de urgență pentru a nu lăsa educația în afara cadrului legal. În cadrul acestei ordonanțe de urgență cu articol unic, am solicitat dreptul ministrului Educației de a continua procesul de învățământ online doar până la data de 8 februarie. (…)

Data de 8 februarie este o dată pe care ne-o dorim cu toții pentru începerea semestrului II în format fizic. Acest lucru va fi posibil doar în urma analizei epidemiologice. Ne dorim să nu avem creșteri spectaculoase ale ratei de infectare. Ne dorim ca, pe data de 15 ianuarie, un număr cât mai mare din pesonalul din învățământ să își declare disponibilitatea de vaccinare, fără a exista nicidecum obligativitatea de vaccinare. (…)

Ne dorim începerea cursurilor semestrului II pe 8 februarie și nu excludem niciun scenariu care va rezulta în urma acestei analize și care va fi făcută în a doua jumătate a lunii ianuarie. Nu excludem scenariul prin care vom prioritiza zonele cu o rată de infectare mai scăzută, nu excludem scenariul prin care vom prioritiza grădinița și învățământul primar, nu excludem scenariul prin care vom prioritiza elevii claselor a VIII-a și a XII-a care vor susține examenele naționale. Nu excludem absolut niciun scenariu. Decizia va fi luată în a treia decadă a lunii ianuarie, cu cel puțin o săptămână înainte de 8 februarie”, a declarat ministrul Educației.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.