Oficial MEC, despre reluarea cursurilor ”față în față” în luna ianuarie, după vacanța de iarnă: ”Mai evaluăm”

0

Subsecretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Jean Badea, a fost întrebat, vineri, de jurnaliști ce șanse sunt ca școlile să se deschidă după vacanța de iarnă și elevii să revină fizic în clasă.

”Mai evaluăm și revenim cu răspunsul”, a spus subsecretarul de stat în Ministerul Educaţiei. Zilele trecute, Jean Badea declara la Antena 3 că MEC își dorește reluarea ”pe cât posibil sau într-o pondere cât mai mare” a cursurilor față în față în luna ianuarie, dar acest lucru depinde de situația epidemiologică la nivel național.

”Ne dorim ca, începând cu data de 11 ianuarie, să reluăm pe cât posibil sau într-o pondere cât mai mare cursurile față în față, însă așa după cum știm, aceasta depinde în mare parte de situația epidemiologică la nivel național. Am făcut apel în această perioadă la părinți, la elevi, la cadre didactice, mai ales în contextul în care se apropie și vacanța, iar tentația de a ne întâlni cu cei dragi este mare, să fim precauți, tocmai pentru a contribui și noi, ca sistem de educație, la lupta pe care medicii o duc în sistemul de sănătate și să putem să revenim cât mai curând în școală, în bănci, așa cum ne dorim”, spunea subsecretarul de stat în Ministerul Educației.

Cursurile ”față în față” au fost suspendate în toate unitățile de învățământ la începutul lunii noiembrie, orele desfășurându-se în sistem online.

Miercuri, 23 decembrie, elevii și preșcolarii vor intra în vacanța de iarnă pentru aproape trei săptămâni. Cursurile vor fi reluate pe 11 ianuarie și rămâne de văzut ce decizie vor lua autoritățile, dacă acestea vor avea loc în format fizic sau online.

Conform structurii anului școlar 2020-2021, semestrul I se va încheia vineri, 29 ianuarie, vacanța intersemestrială este programată în perioada 30 ianuarie-7 februarie 2020, iar semestrul al II-lea va începe luni, 8 februarie.

Citește și: Vacanța de iarnă începe pe 23 decembrie. Când vor fi reluate cursurile și în ce perioadă este programată următoarea vacanță

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.