Ministerul Educației: Sesiuni online de prezentare a noii programe de examen la Limba şi literatura română – Evaluarea Națională 2021

0

Ministerul Educației anunță organizarea unei serii de sesiuni online dedicate prezentării noii programe la Limba şi literatura română pentru Evaluarea Națională 2021. Prima sesiune va avea loc miercuri, 16 decembrie. MEC precizează că ulterior vor fi realizate astfel de sesiuni și pentru programa de examen la Matematică. Întâlnirile vor fi transmise live pe canalul de YouTube al MEC și pe pagina oficială de Facebook.

Ministerul Educaţiei informează, într-un comunicat de presă, că împreună cu Institutul de Lingvistică ”Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române organizează o serie de întâlniri online dedicate prezentării noii programe de examen pentru disciplina Limba și literatura română și a modalității de aplicare acesteia, în perspectiva examenului ce va fi susținut, în anul 2021, de elevii clasei a VIII-a.

Prima întâlnire va avea loc miercuri, 16 decembrie 2020, ora 15:00, în cadrul acesteia urmând să fie prezentate noutățile din programa de examen la Limba și literatura română.

Potrivit MEC, complementar acestor sesiuni, vor fi organizate în următoarea perioadă și întâlniri online cu specialiștii din MEC, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, în care aceștia vor răspunde întrebărilor legate de competența lingvistică și conținuturile ce vizează elementele de construcție a comunicării (de limbă și comunicare).

Sesiunile online vor avea durata de aproximativ o oră și vor fi transmise live, de la ora 15:00, pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale MEC. Ulterior, și programa de examen pentru disciplina Matematică va face obiectul aceluiași tip de abordare și prezentare.

”Obiectivul urmărit de minister și partenerii săi în acest demers este acela de pregătire a cadrelor didactice și a elevilor pentru Evaluarea Națională, examen pe care absolvenții clasei a VIII-a îl vor susține în anul 2021”, precizează MEC.

Comunicatul Ministerului Educației:

Seria de sesiuni online #EducațiaContinuă se extinde cu prezentarea programelor pentru examenele naționale

Sub genericul #EducațiaContinuă, Ministerul Educației și Cercetării și Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române organizează o serie de întâlniri online dedicate prezentării noii programe de examen pentru disciplina Limba și literatura română și a modalității de aplicare a acesteia, în perspectiva examenului ce va fi susținut, în anul 2021, de elevii clasei a VIII-a. Noua programă a fost aprobată prin ordinul de ministru nr. 3.472/10.03.2020.

Prima întâlnire din această serie va avea loc miercuri, 16 decembrie 2020, ora 15:00. În cadrul acesteia, vor fi prezentate noutățile programei de examen de Limba și literatura română. De asemenea, complementar acestor sesiuni, vor fi organizate în următoarea perioadă și întâlniri online cu specialiștii din Ministerul Educației și Cercetării, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație și din Institutul de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”. Aceștia vor răspunde întrebărilor privind competența lingvistică și conținuturile ce vizează elementele de construcție a comunicării (de limbă și comunicare).

Sesiunile online vor avea durata de aproximativ o oră și vor fi transmise live, de la ora 15:00, pe canalul de YouTube și pe pagina de Facebook ale Ministerului Educației și Cercetării.

Ulterior, și programa de examen pentru disciplina Matematică va face obiectul aceluiași tip de abordare și prezentare. Obiectivul urmărit de minister și partenerii săi în acest demers este acela de pregătire a cadrelor didactice și a elevilor pentru Evaluarea Națională, examen pe care absolvenții clasei a VIII-a îl vor susține în anul 2021.”

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.