Ministerul Educației: 4.265 de unități de învățământ funcționează în scenariul roșu. 5.052, în scenariul galben

0

Numărul unităților de învățământ care desfășoară cursurile în scenariul roșu a ajuns la 4.265. Potrivit datelor furnizate, miercuri, de Ministerul Educației, 366 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate.

În conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), miercuri, 4 noiembrie, s-a înregistrat următoarea situație:

  •  8.339 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.
  • 5.052 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.
  • 4.265 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Conform MEC, dintre cele 4.265 de unități aflate în această situație, 366 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 3.899 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Citește și: Ministrul Sănătății, întrebat care ar fi soluția pentru ca elevii să revină fizic la școală: ”Să scadă numărul de infectări”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here