Ce spune prefectul Capitalei despre redeschiderea școlilor, aflate de aproape trei săptămâni în scenariul roșu

0

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat, într-un interviu acordat Digi24, că școlile din București nu pot fi redeschise până când rata de infectare nu scade sub 3 cazuri la mia de locuitori, invocând în acest sens prevederile legale.

Întrebat dacă se ia în calcul redeschiderea școlilor, Traian Berbeceanu a spus că pentru o astfel de măsură ar trebui modificat actualul cadru legislativ.

”Noi, la nivelul Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, nu putem să luăm în calcul alte scenarii decât cele reglementate prin actele normative. Prin Hotărâre de Guvern și prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, la o incidență de peste 3 la mie gradul de infectare, școala față în față nu mai este posibilă și se trece în sistem online. (…)  Pentru a lua în calcul o astfel de măsură (n.red. – redeschiderea școlilor), trebuie reglementări legislative”, a explicat prefectul Capitalei.

Și primarul Capitalei, Nicușor Dan, declara săptămâna trecută că școlile trebuie să rămână închise până când rata de infectare scade sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Conform datelor comunicate, miercuri, de Grupul de Comunicare Strategică, în București s-au înregistrat 1.514 cazuri noi de coronavirus, rata de infectare ajungând la 4,24.

Unitățile de învățământ din Capitală desfășoară cursurile în sistem online din data de 20 octombrie.

Citește și: Ministrul Sănătății, întrebat care ar fi soluția pentru ca elevii să revină fizic la școală: ”Să scadă numărul de infectări”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.