Scenariu roșu în toate școlile și grădinițele din Râmnicu Vâlcea. Decizia se aplică și în alte localități din județ

0

Toate unitățile de învățământ din municipiul Râmnicu Vâlcea și din mai multe localități din județ, unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3 la 1.000 de locuitori, vor intra în scenariul roșu și vor desfășura cursurile exclusiv online, a decis luni Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea (CSJU). Hotărârea va intra în vigoare începând cu data de 14 octombrie 2020. 

Prefectura Vâlcea a anunțat, luni, că CJSU a aprobat o hotărâre prin care au fost reactualizate scenariile de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar din județ.

”Potrivit hotărârii adoptate, toate unitățile școlare din localitățile unde incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este mai mare de 3/1000 de locuitori vor trece pe scenariul roșu. Aceste unități școlare sunt din localitățile Milcoiu (9,66), Râmnicu Vâlcea (4,45), Stoenești (4,16), Titești (4,15), Drăgoești (3,10), Olanu (3,10), Șirineasa (3,09), Golești (3,07), Pietrari (3,05) și Vlădești (3,00). La acestea se adaugă, tot pe scenariul roșu, Școala Gimnazială Rusănești din comuna Fârtățești și Colegiul Național Gib Mihăescu din Drăgășani, unde au fost confirmate cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 fie în rândul profesorilor, fie în rândul elevilor.

Scenariile modificate vor intra în vigoare începând cu data de 14 octombrie 2020, urmând să fie actualizate săptămânal în funcție de evoluția situației epidemiologice de la nivelul județului”, se arată în comunicatul Prefecturii Vâlcea.

Citește și: Toate școlile și grădinițele din municipiul Bacău se închid. Cursurile, mutate în online timp de 14 zile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.